PDA

Zobacz pełną wersję : Inne Kolor desek

reed-nh
04.03.2012, 12:42
To tak pół żartem... ale jednak w oczy mnie szczypie;] Otóż w naturze drewno z drzew iglastych jest jasne a z liściastych ciemne (to tak ogólnie nie ma reguły). To co mamy w grze przedstawione jako "deski z drewna iglastego" (powinno być "z drzewa" ale to szczegół) wygląda mi na orzech, ewentualnie jedną z odmian mahoniu. Natomiast "deski z drewna liściastego) to typowy dąb. Jedak różnica w kolorach powoduje, że myli mi się to z sosną. No i właśnie tu jest problem bo patrzę na pasek i widzę odwrotnie... że mam np 1k desek z twardego drewna i 200 z miękkiego i się dziwię czemu ;] Ale to wszystko przez to, że jestem stolarzem=]

Sedzia_Dredd
04.03.2012, 13:27
lepiej nie wprowadzać tej zmiany. sporo graczy się przyzwyczaiło do obecnych kolorów i zmiana może ich mylić gdy sprzedają/kupują coś na rynku. drewno drewnu nierówne. jak kupujesz w sklepie drzwi lub podłogę to przy jednej nazwie drewna jest 100 odmian kolorów... jako synowi stolarza osobiście kolory mi nie przeszkadzają :)

i jak już się czepiać, to i marmur taki jasny do końca nie jest (mimo że są odmiany jasne), ryby bardziej kojarzą sie z czymś szarym a nie niebieskim a granit na tan brown mi wygląda, mimo że większości kojarzy się z odmianami szarymi lub bliskimi czerni :)