Zobacz pełną wersję : Atak na obóz bandytów
DeadlyHunta
03.03.2012, 21:02
Witam.
Dziś chciałem powalczyć zrobiłem sobie 5 rekrutów wysłałem na obóz bandytów (6 łotrzyków) - przegrałem - mówię OK!. Zrobiłem znów 4 zaatakowałem 3 łotrzyków - WYGRAŁEM 0 straconych mówię git!. Atakuje znów to miejsce wcześniejsze i znów przegrałem ... co jest ?
przed walka przeprowadź symulacje
http://hallophp.de/dso_kampfsimulator/pl/
bedziesz wiedział czego mniej wiecej sie spodziewac
DeadlyHunta
03.03.2012, 22:47
Przeprowadziłem na samym początku... wyszło, że 3 max zginie... zabiło wszystkich już po 1 rundzie miałem 1go tak więc tutaj chyba jest jakiś błąd... czy miał ktoś podobny problem ?
Ja tam wysłałem swoją małą armię na jedną wioskę, ale mój generał najpierw wybrał się do innego obozu (bliższego), następnie dostałem komunikat, że generał został przechwycony, a później poszedł do obozu bandytów wskazanego pierwotnie. Wygrał obie bitwy, ale dziwi mnie jego samowolka :)
Dziś przy budowie kamieniarza od marmuru przez kilka ładnych chwil miałem 2428% budowanego obiektu
http://wstaw.org/m/2012/03/04/Schowek01_jpg_750x750_q85.jpg
u mnie podobnie byla samowolka generala poszedl do blirzszego obozy bandytow z tym ze prtzegral zamiast walczyc z 3 lotrzykami wybral 20
to nie jest samowolka tylko przechwycenie przez wrogi oboz. kazdy oboz ma pole przechwytu podswietlony na czerwono po kliknieciu na ten ze oboz
2428%, po odświeżeniu strony powinno wrócić do normy
malakropa
05.03.2012, 13:52
Czasami tak się dzieje z generałem, ale to trzeba dobrze go poprowadzić, żeby ominąć za "groźne" osady.
A jedyną przydatną radą jak pokonac bandytów jest stworzenie wojska o kilka jednostek większego niż osada, na którą napadamy.
Każdy obóz ma swój zasięg, jeżeli wejdziesz w ten zasięg zostaniesz zaatakowany, Przestaw garnizon żeby wybrać drogę niekolidującą z innymi obozami(tymi które chcesz pominąć). I po problemie
Zawsze istnieje opcja odwrotu, przypuśćmy że na pewno zostanie nasz generał przechwycony, więc aby nie dopuścić do 2 walk z rzędu, po pierwszej walce wciskamy odwrót. Istnieje też opcja aby zniszczyć tylko siedzibę, z pozostałych dostaniemy także PD, ale trzeba brać pod uwagę obszary wpływów poszczególnych obozów.
Moim zdaniem bezpieczniejsze jest przemieszczanie garnizonu, wtedy nie ma szans żeby kogoś zaatakowano jak mu się gra zetnie czy coś