PDA

Zobacz pełną wersję : Gra chat!

TheZiooomek
02.03.2012, 15:40
Witam mam pomysł aby można było otworzyć nowe "karty / zakładki" chatu aby na jednej było Global-1 a w drugiej np Global-7

PROSZĘ OCENIAĆ TEN POMYSŁ

Z poważaniem TheZiooomek

set2g
02.03.2012, 16:46
wtedy czat by był na pół ekranu, wg mnie styknie tyle zakładek ile jest

Łysolek_pl
02.03.2012, 16:52
jak by czat był włączany wyłączany z menu użytkownika ... ten mógłby sam decydować co chce mieć ...

zresztą ...
mi się coraz bardziej zaczyna wydawać że taka ilość czatów jest zbyteczna
czat powinien być ogólny
a handel i pomoc na forum
Takie jest moje zdanie... gdy obserwuję niektóre osoby które nie mają ochoty odwiedzić forum żeby zasięgnąć wiedzy .... a na czacie skrobia co 20 sec. te same pytania ;)

pozdrawiam

dex60
02.03.2012, 23:04
Słuchajcie ogólnie na forum w grze to może 20 % ludzi co pierwszy raz mają kontakt z taką grą piszą pytania w zakładce "pomoc" a reszta leci na globalu wszystkie pytania i nie ukrywam robi się mały a czasami nawet duży spam :). Podam przykład "co mam zrobić żeby pozyskać drewno?" no ludzie litości xD
i myślę, że powinno być obowiązkowe dla wszystkich zapoznanie się z regulaminem forum :)

set2g
02.03.2012, 23:17
jakby czat był niedostępny dla low lvl to by pomocy i wskazówek szukali na forum ;)

ArkenTelcontar
03.03.2012, 00:47
Po pierwsze jest przy czacie miejsce na 2 dodatkowe zakładki nie zmieniając jego rozmiaru, ponad to przydała by się taka możliwość bo przełączanie co chwila z global-1 na global-7 w celu handlu jest bardzo męczące i nie pozwala skutecznie śledzić rozmowy z ludźmi. Dodatkowo chciałbym aby ustawiony chat się zapisywał a nie co relog wskakuje z powrotem na global-1.

set2g
03.03.2012, 06:08
miejsce faktycznie jest, można by było pomyśleć np. nad zakładka "ulubiony" gdzie mozna by bylo dodac 1 kanał na stałe, ofc można by było go zmieniac a nie permanentnie tylko jeden na wieczność ustawić, ale zeby nie znikał po relogu

Lifeee
03.03.2012, 19:24
Ale można przecież zrobić tak że jak ktoś nie ma 17 lv nie może pisać na ogólnym tylko na pomoc

Yassamet
05.03.2012, 18:16
Lifeee, bo nie będe mogła pisać im, że są dziećmi xD

A tak na poważnie, to z dzisiejszych i wcześniejszych obserwacji widzę, że przydałoby się rozbić globala na: Global (taki zwykły), Handel (wszystkie oferty, wymiany, itp) oraz jeden kanał dla takich, którzy wbili większy, np 20 lvl. W sumie zamiast tego dla większego lvla możnaby zrobić kanał dla po prostu ludzi z odpowiednim rocznikiem, tylko zastanawiam się jak tego dokonać (wszystkie dzieci przecież klikną "tak, mam 18 lat")

Ch0sen0ne
05.03.2012, 18:40
Yassamet przecież czat właśnie tak jest rozbity. Tj. możesz przechodzić między kanałami globalnymi dzięki komendzie /joinchat. Na przykład na drugim czacie ogólnym nie spotkasz dzieci :D A nawet jeśli to niewielką ich ilość, gdyż nie znają komend czatu. Co do kanału dla wyższych poziomów... Po co? Ludzie z niższym lvl również wnoszą dużo sensownych wypowiedzi do dyskusji. Kanał dla 18+. Po godzinie 22:00 możesz do woli rozmawiać o problemach dla dorosłych :P

Yassamet
06.03.2012, 12:22
Ch0sen0ne - mi bardziej chodziło o ustawienie miast 1 oczka kanałowego np 3 oczek. Wtedy można pisać na tych kilku kanałach jednocześnie bez resetu. :3 Lvl niższe czasem wnoszą fajne rzeczy do dyskusji, jednak często też spamują w stylu "ilu mi potrzeba by zabić bandytów", "skąd wziać to drewno?" itp. To denerwuje. No i nie powisz mi, że dzieci neo nie siedzą po 22 :D (swoja drogą który to kanał 18+?)

PiotrVonStempels
06.03.2012, 14:07
Pasek przesuwania czatu jest kiepski. Nie można płynnie przesuwać rozmowy. Kolega mi pisze, że chce do zbufowania powiedzmy leśników i coś tam, potem ja chce cofnąć żeby zobaczyć co to było i muszę się nagimnastykować, żeby trafić w odpowiednią linijkę rozmowy.

PiotrVonStempels
06.03.2012, 14:09
Dlaczego w zakładce handlu można dawać tylko jedną ofertę na raz?

alienoz123
06.03.2012, 14:17
sorry za off-topic ale wg mnie czat powinien być dostępny w momencie wybudowania Kantora Handlowego, z pewnością znalazłoby się na nim więcej sensownych wypowiedzi

Yassamet
07.03.2012, 20:26
Alienoz, nie e, osobiście nie zamierzam nawet budować tego :) Jak dla mnie zły pomysł.