PDA

Zobacz pełną wersję : pozwolenia

Szanti
01.03.2012, 20:50
witam mialem budowle rudej miedzi i skoczyla sie produkcja i zaczelem poszukiwania geologiem znalaz miedz ale budowla znikla a 1 pozwolenia nie dostalem i to juz nie jest 1 raz?

zylaja
01.03.2012, 21:01
pozwolenie odzyskujesz w momecie zawalenia sie kopalni, nie zburzenia. jak w jakiejs kopalni zostanie np 2 zlorza to poczekaj az sie wyczerpie. zobaczysz wtedy ze dostniesz pozwolenie jak sie zawali

Tommy88pl
01.03.2012, 21:05
Jemu chyba chodzi o to że np. miał 0 pozwoleń, wyczerpała mu się kopalnia miedzi więc powinien dostać 1 pozwolenie i postawić nową kopalnie a nie dostał go.

To chwilowy błąd, czasami trzeba poczekać, a czasami przelogowanie wystarczy.

Szanti
01.03.2012, 21:34
to ja mam burzyc budowle jak bd 0zlorza ? czy mam czekac az samo sie zburzy ;]?

zylaja
01.03.2012, 21:59
to ja mam burzyc budowle jak bd 0zlorza ? czy mam czekac az samo sie zburzy ;]?
samo sie nie zburzy tylko zawali. i wtedy dostaniesz pozwolenie. jak chcesz samemu sie przekonac to poczekaj az sie samo zawali ( nie zburzy).
natomiast jesli zburzysz kopalnie ktora ma jeszcze zasoby to dostaniesz pozwolenie.
jak zburzysz zawalona kopalnie to nie dostaniesz pozwolenia.( bo dostales juz je w momecie zawalenia tejze kopalni)

Kozawnosie
01.03.2012, 22:02
Jak złoże się wyczerpie to je burzysz. Później wysyłasz geologa a ten często gęsto, w tym samym miejscu, wykrywa nowe złoże tego samego surowca i możesz je dalej eksploatować:)

Tommy88pl
02.03.2012, 01:35
samo sie nie zburzy tylko zawali. i wtedy dostaniesz pozwolenie. jak chcesz samemu sie przekonac to poczekaj az sie samo zawali ( nie zburzy).
natomiast jesli zburzysz kopalnie ktora ma jeszcze zasoby to dostaniesz pozwolenie.
jak zburzysz zawalona kopalnie to nie dostaniesz pozwolenia.( bo dostales juz je w momecie zawalenia tejze kopalni)

Ale co Ty gadasz? Kopalnie miedzi stawiasz na 1 pozwoleniu. W momencie kiedy ta się zawali dostajesz 1 pozwolenie.

Do autora postu. Radzę usera nie słuchać. Obojętnie jaki budynek skasujesz, czy to domek czy kopalnie którą stawiasz pozwolenie Ci wraca za skasowany budynek...

Jak złoże się wyczerpie to je burzysz. Później wysyłasz geologa a ten często gęsto, w tym samym miejscu, wykrywa nowe złoże tego samego surowca i możesz je dalej eksploatować:)

Nie "Często, gęsto" tylko złoża są w tych samych miejscach na mapie. Z góry jest ustalone gdzie one są rozmieszczone i nie ma możliwości pojawienia się w innym miejscu...

zylaja
02.03.2012, 10:34
Ale co Ty gadasz? Kopalnie miedzi stawiasz na 1 pozwoleniu. W momencie kiedy ta się zawali dostajesz 1 pozwolenie.

Do autora postu. Radzę usera nie słuchać. Obojętnie jaki budynek skasujesz, czy to domek czy kopalnie którą stawiasz pozwolenie Ci wraca za skasowany budynek...

lol a co ja napisałem ? przeczytaj jeszcze raz ale powoli tym razem

EDIT// down : spox też tak czasami mam :P

Tommy88pl
02.03.2012, 10:43
O sorka. Zmęczony byłem i źle doczytałem ;) Zwracam honor ;)

Fredek_Kredek
02.03.2012, 14:11
Dziś zależało mi na czasie i rozwaliłem budynek żeby postawić kopalnie miedzi która się "zawaliła". Jak na razie mam kopalnie ale drwala usunąłem i jak do tej pory mimo przeładowywania pozwolenie mi nie wróciło :( ciekawe czy ten błąd jest dzisiejszy czy może na 100 pozwoleń mam 80 budynków a reszta będzie wyjaśniona jako "błąd w grze". Może należy przeliczyć swoje budynki na piechotę dla pewności :D

Pawko81
02.03.2012, 20:12
Mam ten sam problem - skoczyła się miedź, wysłałem geologa, znalazł nowe złoże (wyczerpana kopalnia zniknęła, ale pozwolenia nie dostałem :( ). Po postawieniu nowej kopalni mam o 1 pozwolenie mniej...

Tommy88pl
02.03.2012, 20:40
Poczekaj. Czasami rlg pomaga. To przez te nasze kochane lagi :)

ArkenTelcontar
02.03.2012, 23:53
Problem w tym że pozwolenia często znikają przy kopalniach jak masz 0 dostępnych chłopów do pracy, ja miałem nawet na minusie (-3) pozwolenia, głównie tracę je stawiając kopalnie mając 1chłop 1 pozwolenie, po postawieniu 0 chłop -1 do -3 pozwoleń. po zdobyciu terenu +10 nic nie daje bo w sumie zostaje mi 7 tylko.