PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Kopalnie miedzi, żelaza, złota które ulegają zniszczeniu...

bodzi0
29.02.2012, 20:02
Witam
Nie wiem czy już ten temat był poruszany, ale moim zdaniem gdy już wyczerpią sie złoża np miedzi, budynek ulega zniszczeniu, na dłuższą metę nie opłaca się ulepszać tych budynków, albo wykupować za 45 klejnotów zasoby. Myślę, że wiekszość graczy podzieli moje zdanie..

Pzdr

sparkz
29.02.2012, 21:12
Poza pewnymi, specyficznymi sytuacjami nie oplaca sie, wiadomo to od dawna.

Co w związku z tym ?

EX_Aoden
29.02.2012, 21:25
Na wyższym poziomie opłaca się już ulepszać kopalnie miedzi, przynajmniej do 2 lvl. Co do odnawiania zasobów: za darmo możesz wysyłać do tego geologa

spyderek
29.02.2012, 22:38
ulepszenie kopalni miedzi do lvl2 to tylko 50 narzędzi a oszczędza się pozwolenie budowlane, miedzi i tak na mniej więcej dobę wystarcza przy 2 lvl więc codziennie wchodzisz i odnawiasz.

Seijiro
04.03.2012, 23:40
Może warto by było wstawić opcję u geologa na odnawianie zasobu kopalni. oprócz odnowienia za klejnoty powinna być też do wykorzystania opcja która nie wymaga klejnotów.

bodzi0
06.03.2012, 15:36
Dokładnie o to mi chodziło, żeby zasoby mogłybyć odnowione bez niszczenia się budynku.

spyderek
06.03.2012, 15:52
przecież jest taka opcja za diamenty

henx315
08.03.2012, 09:32
mysle, że autorowi chodzilo o to, żeby sie to odbywalo bez diamentow..., jestem za!

Juria
09.03.2012, 20:02
Nie przeszkadza mi to że po wyczerpaniu zapasów budynek się niszczy. Mogę go odbudować. Dla mnie jedynym problemem jest to, że zabiera pozwolenie na budowę... Nawet po zburzeniu z tego co zaobserwowałam pozwolenie nie wraca. Co oznacza, że ciągle trzeba marnować pozwolenia no coś co już raz wybudowaliśmy. Według mnie kopalnie powinny być jak studnie - zawsze możliwe do budowy. Albo powinny jak każdy inny budynek po wyburzeniu wracać pozwolenie na budowę. Jest to naprawdę jedyny mankament tej gry, który mnie samą w pewnym stopniu zniechęca, a to dlatego, że jest zwyczajnie BEZ SENSU. Nie lubię jak coś jest bez sensu.

Uprzejmie proszę zwrócić na to uwagę.

Dlugi94
09.03.2012, 20:18
Z tym odnawiamniem nie byl by taki zly pomysl, ale trzeba zwrocic uwage na to, że bb tez musi na czyms zarobic pieniadze.

PS. Juria, w czasie gdy sie kop[alnia zawala automatycznie oddaje ci pozwolenie na budowe, wiec moze tego nie zauwazylas.

bodzi0
10.03.2012, 11:55
Z tym odnawiamniem nie byl by taki zly pomysl, ale trzeba zwrocic uwage na to, że bb tez musi na czyms zarobic pieniadze.

Niech zarabiają ;) mi chodziło tylko o to żeby budynek kopalni np żelaza czy miedzi nie zasypywał się. A ponowne wysłanie geologa odnowiło by surowce, lub jeżeli ktoś ma klejnoty i chęć dokupił sobie zasobów.

sparkz
10.03.2012, 12:05
jesli mialby sie nie zasypywac i do tego utrzymac stopien ulepszenia, to w bardzo fajny sposob wystrzeliloby to produkcje na wyzszych levelach w gore z poziomu absurdalnego na kosmiczny.

Lukasss1
11.03.2012, 11:41
gdyby geolog mial opcje oprocz szukania zloza - "odnawianie zloza", to taka opcja by odnawiala kopalnie bez jej burzenia. zeby nie bylo za latwo, to zajmowalo by to powiedzmy 4x tyle czasu co szukanie nowego zloza.