PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Pomysł na niechcianych ludzi na czacie

rrmonika
28.02.2012, 21:30
Powinna byc opcja na czacie (ignoruj) dajesz na nick takiego niechcianego i powinna sie pojawiac opcja ignoruj i wtedy nie beda sie tobie pojawiac jego wypowiedzi piekne i proste

K1pcio88
28.02.2012, 21:35
Lub antyspam, polegałby na tym, że wiadomości można pisać co 5sekund lub że nie dwie wiadomości pod sobą.
Ale twój pomysł też jest dobry i przydatny.

Menester
28.02.2012, 21:56
W 100% się zgadzam, powinna być jakaś blokada.
Przykład reprezentowanego poziomu inteligencji na czacie:
http://screenshooter.net/data/uploads/qv/sx/wmaz.png
Według mnie powinien być np. limit znaków/antyflood.

rrmonika
28.02.2012, 21:58
kolejny pomysł to mozliwosc proszenia o interwencje moda wiadomo ze nie zawsze sa na czacie chodzi mi o to by mozna jakos ich powiadomic o potrzebie interwencji sama jeszcze nie wiem jak ale jak cos wymysle to dam znac

Sentrosii
28.02.2012, 22:16
Wydaje mi się, że dobrym wyjściem byłoby to, aby chat był dostępny dopiero po przejściu samouczka. Wtedy się on przydaje, bo trzeba handlować, wchodzi się w gildie i inne wiadome rzeczy. Kolejnym argumentem wprowadzenia tej opcji (pomysł rrmonika) jest taki, że ludzie zamiast się pytać na chat'cie "Jak wybudować budynek" zaczęliby sami czytać samouczka, FAQ i forum. A co za tym idzie:
- moderatorzy nie mieliby rąk pełnych roboty
- byłoby mniej skarg na to, jaki się czasami syf robi na tym chat'cie
- na chat'cie udzielaliby się tylko ludzie, którzy już wiedzą z czym mają do czynienia i o czym chcą rozmawiać (a nie takie rozmowy, jaki przykład mamy wyżej)
- i wiele innych (nie chce mi się pisać po prostu, bo im dłuższa wypowiedź tym mniej ludzi przeczyta)

Dreamfas
29.02.2012, 01:19
Przyglądam się temu , co się dzieje na chacie i włos się jeży na głowie :(

Szogunka
29.02.2012, 06:51
Wydaje mi się, że dobrym wyjściem byłoby to, aby chat był dostępny dopiero po przejściu samouczka. Wtedy się on przydaje, bo trzeba handlować, wchodzi się w gildie i inne wiadome rzeczy. Kolejnym argumentem wprowadzenia tej opcji (pomysł rrmonika) jest taki, że ludzie zamiast się pytać na chat'cie "Jak wybudować budynek" zaczęliby sami czytać samouczka, FAQ i forum. A co za tym idzie:
- moderatorzy nie mieliby rąk pełnych roboty
- byłoby mniej skarg na to, jaki się czasami syf robi na tym chat'cie
- na chat'cie udzielaliby się tylko ludzie, którzy już wiedzą z czym mają do czynienia i o czym chcą rozmawiać (a nie takie rozmowy, jaki przykład mamy wyżej)
- i wiele innych (nie chce mi się pisać po prostu, bo im dłuższa wypowiedź tym mniej ludzi przeczyta)

Zgadzam sie z toba Czat globalny powinien byc dostepny od 16 poziomu a pomoc by mogla byc od 1 poziomu ale wtedy przydalo sie jakies kneble albo bany za spamowanie :) albooo wprowadzic cenzurator jakis co by auto banowal ludzi ;)

Szogunka
29.02.2012, 06:53
W 100% się zgadzam, powinna być jakaś blokada.
Przykład reprezentowanego poziomu inteligencji na czacie:
http://screenshooter.net/data/uploads/qv/sx/wmaz.png
Według mnie powinien być np. limit znaków/antyflood.

limit znakow to nie najlepszy pomysl boo czesto wieczorem i pozna noca sa krecone ciekawe dyskusje a limit znakow jedynie by przeszkadzal w wypowiedzeniu sie

K1pcio88
29.02.2012, 07:55
Jestem za propozycją Sentrosii, aby można było pisać dopiero po skończeniu samouczka.

EDIT:
Szogunka możesz napisać przecież druga wiadomość, nie musisz w jednej wiadomości wszystkiego napisać.

TiS_wroc
29.02.2012, 10:39
no jakaś racja jest w tym samouczku, mimo tego że sam w nim siedzę :)
Gracze powinni być zapraszani na forum, gdzie łatwiej wszystkiego pilnować, lecz przepraszam modków za dostarczenie im dodatkowej pracy :)

Tirri
29.02.2012, 12:09
Powinna byc opcja na czacie (ignoruj) dajesz na nick takiego niechcianego i powinna sie pojawiac opcja ignoruj i wtedy nie beda sie tobie pojawiac jego wypowiedzi piekne i proste

Przecież taka opcja JEST.

Lub antyspam, polegałby na tym, że wiadomości można pisać co 5sekund lub że nie dwie wiadomości pod sobą.
Ale twój pomysł też jest dobry i przydatny.
5 sekundowy odstęp też jest :P

EX_Soliren
29.02.2012, 12:15
Witam,

Serdecznie polecam opcje:

• /ignoreadd <nick_gracza>

Informuje uprzejmie że staramy się o opcje które wspomogą działania moderatora w walce z trollingiem i spamem na chatach. W związku z ostatnim wydarzeniem czyli wykupieniem przez firmę masy reklam na wielu polskich portalach (głównie młodzieżowych) pojawiła się cała masa młodego pokolenia która nie wykazuje chęci samoistnego uzyskanie wiedzy a jedynie oczekuje jak pijawka na zastrzyk informacji na chat. Pragnę zaznaczyć że robimy co w naszej mocy żeby zapewnić spokój na chatach gry.

Pozdrawiam,
Moderator Soliren

Sentrosii
29.02.2012, 14:45
Witam,

Serdecznie polecam opcje:

• /ignoreadd <nick_gracza>

Jeżeli miałbym z tej opcji korzystać po 22.00 to musiałbym zignorować wszystkich. A przynajmniej większość, bo może 5 osób znajdzie się kumatych i którzy chcą porozmawiać na temat gry a nie o sexie, randkowaniu, skąd kto jest i inna tego typu czateria.
Chodzi o to, że dużo osób, które chcą porozmawiać na temat gry, po prostu zamyka tego czata ze względu na reprezentowany niski poziom intelektualny i kulturalny większości osób (przypuszczam, że przeważnie są to osoby od 8 do 15 roku życia). A kiedy chcę o coś zapytać poważnego ale nie na tyle ważnego, żeby pisać o tym na forum, to moja wiadomość/pytanie ginie gdzieś pomiędzy: "Nie wiem czy was to interesuje czy nie ale właśnie jem kanapkę z szynką i serem" a "Szczecin wita", czy też "Jak mam zbudować dom?"
Chociaż żeby czat globalny był dostępny dopiero po skończeniu samouczka a pomoc od 5 lvl czy od początku. Póki co sam zamykam tego czata, bo to co tam się dzieje, to jest nie poważne, wręcz odpychające.

EX_Soliren
29.02.2012, 15:15
Rozumiem oczywiście rozczarowanie i zniesmaczenie rozmowami na czacie i wiem że zniechęca owy poziom bardziej dojrzałych i dorosłych użytkowników. Przekazuje uwagi swoje i spostrzeżenia do administracji. Wasze opinie i uwagi też są kierowane w formie ważnych sugestii. Zależy nam na zwiększeniu spokoju i jakości rozmów na czat nie tylko dla najniższych grup wiekowych.

Chciałbym poinformować także iż istnieje możliwość wyboru innego chat (wraz ze znajomymi) i w spokoju porozmawianie z nimi na chatach globalnych od 2 do 6 i od 6 do 30 :)

Pozdrawiam,
Soliren

Sentrosii
29.02.2012, 15:36
Przekazuje uwagi swoje i spostrzeżenia do administracji. Wasze opinie i uwagi też są kierowane w formie ważnych sugestii. Zależy nam na zwiększeniu spokoju i jakości rozmów na czat nie tylko dla najniższych grup wiekowych.
Soliren

Dziękuję

TiS_wroc
29.02.2012, 16:35
czyli na dobrą sprawę brakuje jeszcze jednego kanału na czacie...
gdyby dodać jeszcze jeden kanał można na było by sensownie podzielić.

Global - rozmowy o wszystkim i o niczym
Game chat - rozmowy ściśle związane z grą
Pomoc - ,,,
Szept - ,,,
Wiadomosci - ,,,

EX_Aoden
29.02.2012, 17:50
Przy okazji polecam również komendę "/help". Po jej wpisaniu na g1 pojawia się lista komend

Autor dostał odpowiedź, zamykam