Zobacz pełną wersję : [BUG] Szybko biegający ludzie
xshadows
26.02.2012, 18:25
Witam
Czy u was też tak jest jak u mnie? Najlepiej zrozumiecie o co mi chodzi jak obejrzycie film http://www.youtube.com/watch?v=AC1YX0AGhUU
Zwróćcie uwagę na tych co wychodzą z Gospodarstwa koło Pola pszenicy.
spyderek
26.02.2012, 18:46
U mnie leśnicy czasem tak biegają
PaulusMaximus
26.02.2012, 21:31
Hehe u siebie też czasem widuje takich "sprinterów". Widzę tutaj dwa możliwe powody takiego zachowania:
1. Gra jest zrobiona we flashu i wyświetlana na pełnym ekranie w przeglądarce "zżera" około 40% mocy CPU (przynajmniej u mnie) co czasem może spowodować takie dziwne przyspieszenia kiedy gra chce wyświetlić spóźnioną animację.
2. Jak wszystkim wiadomo szybkość komunikacji z serwerem gry nie jest najlepsza i może się to objawiać pewną desynchronizacją czego efektem są takie chwilowe "przyspieszenia".
xshadows
26.02.2012, 23:21
Ja to widzę troszkę inaczej. Jak widzisz u mnie kolo idzie do głównej siedziby zostawić to co niesie a nagle leci do magazynu obok... więc tu nic niema cpu ani desynchronizacja gdyż każdy zbiór tego ludzia tak wygląda. Przynajmniej u mnie
almighty
27.02.2012, 12:20
Lag i tyle, a że w grze ten 'przeskok' przyspiesza ludzika, zamiast spowodować jego 'teleportację', wygląda to delikatnie komicznie i to JEST OKEJ! ;-)
Hmmm u mnie w przypadku lagów ludziki najpierw stoją w miejscu a dopiero potem dostają sprintu a tutaj przyspieszają i znikają nagle są gdzieś indziej