Zobacz pełną wersję : nie ładuje mi się gra przez chrome
problem jak powyżej. Udaje mi się zalogować, a potem jak klikam graj, to mam tylko niebieski ekran i nic sie na nim nie dzieje.
Nie mam żadnych pluginów, addstopów itd. Wszystko zaczęło się dziać po ostatnim update gry. Pod operą też jest kulawo, bo gra się odpala, ale nie widać niektórych budynków. Dopiero teraz działa mi pod firefoxem.
Pod chrome już wcześniej były problemy podczas loadingu gry.
PaulusMaximus
25.02.2012, 20:31
W związku z tym, że ta gra oparta jest na flashu nie powinieneś mieć problemów z jej działaniem pod żadną przeglądarką, czyli powinna działać zarówno pod IE, Firefox, Chrome czy Operą. Jeśli pojawiają się jakiekolwiek błędy w działaniu to nie pozostaje nic innego jak standardowa procedura typu:
- czyszczenie cache'u przeglądarki
- czyszczenie cookie
- sprawdzenie i ewentualne wyłączenie "problematycznych" dodatków lub pluginów w zainstalowanej przeglądarce
- reinstalacja Flash Playera (ewentualnie aktualizacja do najnowszej wersji)
- reinstalacja przeglądarki
- w skrajnych przypadkach aktualizacja sterownika karty graficznej
kamilllh
25.02.2012, 23:41
A co jeśli wszystkie te twoje standardowe procedury się spełni i nadal jest problem z odpaleniem gry to co poradzisz mądra głowo?
W związku z tym, że ta gra oparta jest na flashu nie powinieneś mieć problemów z jej działaniem pod żadną przeglądarką, czyli powinna działać zarówno pod IE, Firefox, Chrome czy Operą. Jeśli pojawiają się jakiekolwiek błędy w działaniu to nie pozostaje nic innego jak standardowa procedura typu:
- czyszczenie cookie
- sprawdzenie i ewentualne wyłączenie "problematycznych" dodatków lub pluginów w zainstalowanej przeglądarce
- w skrajnych przypadkach aktualizacja sterownika karty graficznej
kamilllh
25.02.2012, 23:44
Wszystkie te rzeczy wykonałem i nadal mi gry nie odpala i nie pomogło
- czyszczenie cookie
- w skrajnych przypadkach aktualizacja sterownika karty graficznej (nie ma co tu mówić o skrajnych przypadkach bo to nie zbrodnia zaktualizować sterowniki od karty ale nic to nie daje)
PaulusMaximus
26.02.2012, 01:20
Zakładając, że wszystko co zaproponowałem zrobiłeś to widocznie masz jakiś "głębszy problem" z systemem - może spróbuj przeskanować kompa CCleaner'em (Cleaner > Windows / Programy, Rejestr) - do pobrania tutaj http://www.piriform.com/ccleaner/download
Może ktoś inny ma jakieś pomysły...
U mojego kumpla który przyszedł do mnie ze swoim laptopem windows 7Asus z inną konfiguracją flash player owiele starszą niż moja (ja mam xp z najnowszymi aktualizacjami) też mu gra nie odpaliła, ładowała się i został biały ekran, zastanawiam się po mału czy to nie wina mojego łacza internetowego, które mam w Ipusie . Bo w pracy bez problemu loguję się na swoje konto i gram bez najmniejszych problemów na starym flashu 10, Co ciekawe jeszcze tydzień temu gra mi chodziła normalnie na moim kompie.
Też mam taki problem tyle, że z żadnej przeglądarki sie nie da zalogować , coś po aktualizacji sie posypało.
PaulusMaximus
27.02.2012, 20:55
Szczerze mówiąc to oprócz tego co już zaproponowałem nic innego nie przychodzi mi do głowy i na odległość nic więcej poradzę. Ale napisałeś, że może być to wina łącza internetowego i wg mnie jest w tym trochę racji. Jeśli masz laptopa to spróbuj u znajomego na jego łączu. Nie będę Ci proponował reinstalacji systemu bo to już dość duże poświęcenie jak dla jednej gierki na przeglądarkę.
marcel05
27.02.2012, 21:21
mnie natomiast wywala non-stop, tzn. połączenie z serwerem zostało zerwane...
nie zdążyłem wejść do gry a tu koniec i od nowa trzeba próbować... tak już dzisiaj z 20 razy chyba...
jave zaktualizowałem i dalej...
pytanko... ja tylko tak mam czy to jest normalne w godzinach szczytu?
Lagi są niesamowite i dlatego macie takie problemy, u mnie na chromie (gdzie używam tej przeglądarki tylko do TSO) loguje się 2-3 minuty.
PaulusMaximus
27.02.2012, 21:29
Zrywanie połączenia z serwerem jest tu na porządku dziennym i mnie również dzisiaj wywaliło kilkanaście razy. Dzień jak co dzień :D
kamilllh
27.02.2012, 21:49
W czwartek zrobiłem reinstalacje systemu bo nie mogłem odinstalować flash playera 11 i zainstalować 10 ale niestety reinstalacja nic nie dała:(chociaż mam świeży system taki plus. Takie poświęcenie a efekt mizerny, już mam plan żeby mojego blaszaka zawieść do kumpla i na jego łączu odpalić i może wykluczę, że to może być wina łącza :) Pozdro dla wszystkich którzy mogą teraz grać :)
Szczerze mówiąc to oprócz tego co już zaproponowałem nic innego nie przychodzi mi do głowy i na odległość nic więcej poradzę. Ale napisałeś, że może być to wina łącza internetowego i wg mnie jest w tym trochę racji. Jeśli masz laptopa to spróbuj u znajomego na jego łączu. Nie będę Ci proponował reinstalacji systemu bo to już dość duże poświęcenie jak dla jednej gierki na przeglądarkę.
kamilllh
28.02.2012, 21:13
Podłączyłem dzisiaj modem playa i bez problemu odpaliła mi się gra. Pytanie czemu iplus blokuje mi uruchomienie gry i gdzie szukać problemu w ustawieniach modemu lub sieci? jak ktoś się z was na tym zna proszę o pomoc bo na playu działa bez problemu , pozdro
Podłączyłem dzisiaj modem playa i bez problemu odpaliła mi się gra. Pytanie czemu iplus blokuje mi uruchomienie gry i gdzie szukać problemu w ustawieniach modemu lub sieci? jak ktoś się z was na tym zna proszę o pomoc bo na playu działa bez problemu , pozdro
Zadzwoń do dostawcy internetu do jego centrum obsługi technicznej i powiedz, że masz problem z niektórymi nieotwierającymi się stronami.
Na własną rękę możesz spróbować wykonać pingowanie ip strony startowej i zobaczyć czy nie tracisz niektórych pakietów. Ewentualnie w panelu sterowania w opcjach internetowych w zakładce połączenia ==> Ustawienia sieci lan trzeba przypisać adres cache, ale jaki ma on być dokładny to Ci nie powiem, ponieważ my w pracy (pracuję w TP) podajemy stały, ale nie wiem czy plus nie ma swojego, jakby co to jutro mogę Ci napisać ten nasz, bo sobie go zapiszę i napiszę Ci na forum :) Zobaczysz czy Ci pomoze
Udało się pogrzebałem w ustawieniach modemu iplusa , zrestartowałem go i gra ruszyła, dziekuje wszytkim za chęci, temat uważam za zamknięty, problemem okazały się ustawienia modemu plusa, pozdro for all
Zadzwoń do dostawcy internetu do jego centrum obsługi technicznej i powiedz, że masz problem z niektórymi nieotwierającymi się stronami.
Na własną rękę możesz spróbować wykonać pingowanie ip strony startowej i zobaczyć czy nie tracisz niektórych pakietów. Ewentualnie w panelu sterowania w opcjach internetowych w zakładce połączenia ==> Ustawienia sieci lan trzeba przypisać adres cache, ale jaki ma on być dokładny to Ci nie powiem, ponieważ my w pracy (pracuję w TP) podajemy stały, ale nie wiem czy plus nie ma swojego, jakby co to jutro mogę Ci napisać ten nasz, bo sobie go zapiszę i napiszę Ci na forum :) Zobaczysz czy Ci pomoze