Zobacz pełną wersję : Gra Premiowanie Budynków
nickowaty
24.02.2012, 00:48
Dzisiaj wpadłem na pomysł jak by to pomoc gracza w dodawaniu premi do budynków. Dość meczące jest klikanie na każdy budynek z kolei szczególnie ze ich jest coraz więcej. Wpadłem na pomysł jak ulepszyć czy przyspieszyć proces premiowania. Chodzi mi o to żeby wprowadzi jakąś opcje np za kryształy czy jakieś surowce opcje masowego premiowania budynków nie wiem dokładnie jak by to miało wyglądać czy obszarowo czy od razu ma wszystkie ale wydaje mi się ze bardzo pomogło by to w grze na wyższych poziomach. Pozdrawiam
Darkeners
24.02.2012, 01:42
Można byłoby to zrobić na dwojakie sposoby.
Lista priorytetowych budynków, gdzie ustawiamy, że Jak w magazynie są półmiski ryb to premie otrzymują te budynki (przeciąganie znacznika z okna na budynek, kolejkowanie, lub zaznaczanie na mapie poglądowej rzutu poziomowego, z tylko symbolami budynkow jak zlozami), osobna grupa dla Kanapek i osobna grupa dla koszy. W momencie jak do menu gwiazdy trafi któryś z pokarmów automatycznie go przydzieli "wolnym", niepremiowanym budynkom. Trzeba tez pamietać, że kopalnia może lecieć i na półmisku i na kanapkach etc. w sensie jeden budynek w kilku grupach. W momencie, gdy np. dla kanapek automatyczne pochlanianie bedzie wyłączone, to z menu gwiazdy bedzie mozna przeciagnac cala sterte kanapek i na dana grupe narzucić, by wolne budynki zostaly premiowane przez cos innego.
nickowaty
24.02.2012, 17:56
Nom dokladnie o takie cos mi chodzilo.