PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z kamieniarzem

Kapturek
19.02.2012, 18:46
Witam,

Odkryłem ósmą strefę i ku mojemu negatywnemu zaskoczeniu kamieniarz nie wykazuje zainteresowania surowcem, który ma pozyskiwać :/

http://images39.fotosik.pl/1324/85aab9034ca6e40fmed.jpg (http://www.fotosik.pl)

Północne złoże jest nietknięte i boję się, że będzie eksploatowane jedynie podczas wyczerpania pozostałych :/ Obaj kamieniarze pozyskują marmur z lewej kopalni.

Proszę o radę jak sobie z tym poradzić.

HOOVER
19.02.2012, 19:29
Kamieniarze idą tam gdzie mają bliżej. Nie wiem w czym problem, jeśli złoże się wyczerpie obaj przejdą na drugie, które jest całkiem blisko. Czasowo bez różnicy (może nawet lepiej). Mi czasem zasuwają przez dwie strefy :/ Jeśli jednak to ci przeszkadza przestaw jednego kamieniarza bliżej drugiego złoża.

Kapturek
19.02.2012, 19:36
Ja bliżej nie mogę, jeśli ktoś ma screena z postawionym bliżej to poproszę. Kwestia w tym, że 'stać' mnie na stawianie dwóch kamieniarzy do jednego złoża. Mógłbym zagospodarować wszystkie złoża i czerpać z nich surowiec. Mając otwartą grę przez większość dnia nie dopuszczam do sytuacji aby złoże było nieaktywne przez dłuższy czas :/

szon26
19.02.2012, 23:37
Eeeekhm a co Ci przeszkadza że złoże jest nieobsługiwane przez jakiś czas ? Po za tym nie lepiej postawić tam jednego kamieniarza podnieść mu poziom i zaoszczędzić jedno pozwolenie na budowę ? W tej sytuacji jak zużyje się jedno złoże twój kamieniarz natychmiast przejdzie do drugiego które czasowo - strzelam - oddalone jest o +4s! Jak dla mnie nie ma problemu.

Kapturek
20.02.2012, 00:29
Nie wiem co mam myśleć jak czytam Wasze wypowiedzi... Primo - pozwolenia nie są problemem ze względu na kryształy. Secundo - upgrade'uje swoje kopalnie / kamieniarzy. Tertio - złoże nie jest eksploatowane - TO JEST PROBLEMEM... Widzę, że raczej nie uzyskam sensownej odpowiedzi :/

szon26
20.02.2012, 01:20
złoże nie jest eksploatowane - TO JEST PROBLEMEM... Widzę, że raczej nie uzyskam sensownej odpowiedzi :/

Twój problem jest bezsensowny :) bez obrazy ale dla mnie problemem by było gdyby mój kamieniarz nic nie robił, a tutaj nie dość że zbiera marmur tak jak powinien to jeszcze robi to w najkrótszym możliwie czasie - zważywszy na jego umiejscowienie w stosunku do złóż :)