PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Modyfikacje gildii

LazyDragon91
18.02.2012, 15:48
Witam!
Mam kilka pomysłów, które mogły by usprawnić system gildii.

- Pierwszą z nich będzie dodanie możliwości uciszania na dany czas przez liderów i ich zastępców ludzi na chacie (po prostu władza gildii mogła by banować na kanale 'gildia'),

- Więcej rang! Proponuję dodać więcej miejsc dla nazw rang lub przycisk automatycznie dodający zawsze jedno pole,

- Ulepszenie budynku gildii, w zamian za co, cała gildia mogła by czerpać korzyści (patrz niżej),

- LUB (alternatywa dla powyższego punktu) zakładka bonusy w gildii w której to moglibyśmy kupować bonusy. Przykład:
[Cena bonusu: 5.000 monet; każdy członek gildii ma skrócony czas przyrostu naturalnego o 5%]
Naturalnie wymagało by to wprowadzenia też skarbca gildii ale to chyba nie jest duże zawikłanie, a pomysł wydaje mi się być wart zachodu.

Pozdrawiam,
LazyDragon91

rafisww
19.02.2012, 14:38
proponuje bardzej magazyn gildi do ktorego wrzucano by nadwyzke produkcji a administracja mogla by to rozdawac członka gildi jako prezent

funuman
19.02.2012, 15:55
Lub kupowac bonusy itp

piotrekj
20.02.2012, 22:58
Mam pytanie do was. Co w tej chwili daje posiadanie gildii lub bycie jej czlonkiem? Z tego co widze to nawet nie ma wspolnego magazynu. Kazdy gra dalej na swoj rachunek? Czym sie rozni bycie czlonkiem gildii od posiadania przyjaciol?

spyderek
21.02.2012, 01:12
w zasadzie niczym

Magius
21.02.2012, 18:05
Panowie, jeśli gildia póki co nie daje nic, nie warto wydawać 400 golda by w niej być...czyż nie tak?
Byłby wielki problem aby wprowadzić np.lvle gildii które dawałyby chociać minimalny bust do produkcji (np.5%) albo jak kolega napisal wyżej składowanie nadwyzki chociażby?
Inacej posiadanie gildii czy bycie gildiowiczem jest poprostu bezsensowne...w każdej grze online bycie w gildii daje mniejsze lub większe profity , wiadomo jak będzie pvp (o ile będzie) może coś się zmieni ale do tego czasu chyba długa jeszcze droga.
Pozdrawiam settlersmaniaków

magius

Gardios
21.02.2012, 20:22
Administracja powinna zadbać o większą integrację członków gildii. Jakieś wspólne magazyny, akcje itp. Byłoby ciekawiej

Sensesthief
27.02.2012, 14:20
Mysle, ze nadzorowanie czlonkow gildii mija sie z celem. Chcesz poczuc wiecej wladzy czy co? Dla mnie gildia to miejsce, gdzie nie trzeba ludzi cenzurowac. Jak masz problem z czlonkami gildii, to chyba zle ich dobrales ;) Popieram natomiast pomysl czerpania korzysci z bycia w gildii.

Szogunka
29.02.2012, 07:15
Mi sie wydaje ze wprowadza premie za jakis czas dopiero