PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Łucznicy - pierwszy atak

mk13
18.02.2012, 09:40
Czy nie uważacie ze łucznicy powinni atakować pierwsi i zmniejszyć liczebność przeciwnika przed zwarciem piechoty? Bo tak łucznicy nie dają taktycznej przewagi jaka powinny dawać np. w walce samymi piechociarzami.

Gardios
18.02.2012, 10:06
Trafne spostrzeżenie. System walki w tej grze powinien być pierwszy na liście zmian do zrobienia

mk13
18.02.2012, 11:40
Cały schemat walki to jakiś dowcip, bardzo ponury dowcip w takiej grze. Co za inteligent to wymyślił ze jak atakuje setka łuczników i piechociarzy piętnastu obdartusów, będę miał takie same straty jak gdybym atakował tylko 30 piechociarzy. Gierka urąga jakiekolwiek logice ze nie wspomnę o inteligencji gracza.

szon26
18.02.2012, 13:31
Co za inteligent to wymyślił ze jak atakuje setka łuczników i piechociarzy piętnastu obdartusów, będę miał takie same straty jak gdybym atakował tylko 30 piechociarzy.

No coś w tym jest. Faktycznie nie powinno być tak że atakując 10/20/200 rekrutami zawsze mamy stratę np 5 rekrutów :/ z drugiej strony przy tych 200 rekrutach to jest strata 2,5% armii czyli praktycznie żadna! I może to o to tu chodzi. Przy małej armii strata jest zawsze dotkliwa, przy dużej nawet nie zauważalna.

dip24
18.02.2012, 13:55
Proszę najpierw pomyśleć co to byłaby za gra jeżeli na samym początku 80% naszej armii czyli łucznicy wybijają prawie całą armię przeciwnika... Wtedy starty byłyby tak małe że gra dopiero by straciła sens... Zawsze jeżeli jest coś trudnego z czym trzeba się potrudzić wszyscy się podają i odrazu narzekają że jest za trudno co to by była za gra skoro by było wszystko proste i nudne...

mk13
18.02.2012, 14:29
No właśnie myślę i mnie wkurza ze twórcy gry wola zmuszać ludzi do bostowania sie za real kase albo marnowac dni na odbijanie bezsensownych straty. I o to tylko biega a nie o to by gra nie była zbyt latwa. Jakos gry pokroju total war mimo trzymania sie realiow nie sa takie latwe, wiec sam pomysl a nie mydlisz oczy ze gdyby to bylo realniejsze to byloby zbyt latwo.

sparkz
18.02.2012, 16:00
No właśnie myślę i mnie wkurza ze twórcy gry wola zmuszać ludzi do bostowania sie za real kase albo marnowac dni na odbijanie bezsensownych straty.

Stek bzdur.

Jesli masz dobrze ustawiona gospodarke to odrabianie strat nastepuje bardzo szybko, i na tym wlasnie trudnosc tej gry polega (a nie na budowaniu randomowych budynkow w randomowych ilosciach i psioczeniu, ze produkcja zajmuje dni).

siembek
18.02.2012, 20:44
system walki jest taki a nie inny jak sie komus nie podoba to nie musi grac... dla mnie jest OK.
to jest gra online na bardzo wiele dni... a nie na 2 tyg. grania i max wybiete i max lvl.

Babelek
18.02.2012, 22:28
A graliscie w Cezara, Tam dopiero jest sztuka walki lucznikow , az milo patrzec.
Babelek

Udwin111
20.02.2012, 18:17
Co by nie było wysyłasz 200 piechurów i w większości przypadków wygrają więc na wszystko jest sposób :D

Kostuch74
23.02.2012, 10:31
system walki jest taki a nie inny jak sie komus nie podoba to nie musi grac... dla mnie jest OK.
to jest gra online na bardzo wiele dni... a nie na 2 tyg. grania i max wybiete i max lvl.
Chodzi jedynie o zdrowy rozsądek , w każdej bitwie pierwszy ruch maja łucznicy( procarze czy inne jednostki miotające), w przeciwnym wypadku jest to calkowicie zbędna jednostka .

szon26
23.02.2012, 15:07
w przeciwnym wypadku jest to calkowicie zbędna jednostka .

I taka jest prawda... lepiej inwestować w jednostki walczące wręcz, nawet zwykli rekruci są lepsi i wydajniejsi od którychkolwiek łuczników :) a to tylko i wyłącznie dlatego że po prostu są wytrzymalsi - mają więcej pkt hp więc mogą wytrzymać nawet kilka rund. Chodzi mi tutaj tylko i wyłącznie o walkę przeciwko Hajdukom. Wtedy premia "ostrożność" nie ma znaczenia i łucznicy idą jako mięso armatnie. Nie warto każdą walkę można wygrać walcząc tylko miecznikami!!

Darkeners
23.02.2012, 15:42
Coz... gdyby mieli oni atakować pierwsi, trzeba byłoby albo zmniejszyć ich Damage, do poziomu Kawalerii, albo z dwukrotnie zwiekszyć żywotność jednostek walczących wręcz.

Ja nawet nie patrze na nich jak na łucznikow etc. po prostu są to jednostki z innymi obrażeniami :P

sparkz
24.02.2012, 11:22
Nie warto każdą walkę można wygrać walcząc tylko miecznikami!!

walki na glownej wyspie to dopiero wierzcholek gory lodowej, podczas robienia przygod lucznicy sa absolutnie niezbedni i odpowiednie ich wykorzystywanie znacznie ogranicza straty w piechocie.

mk13
26.02.2012, 21:15
Jak na gierke promujaca myslenie, przemyslana rozbudowe apekt walki jest irytujacy w bezmyslnosci prowadzonych walk. Szczerze mowiac poki sie za to nie placi mozna to przelknac ale by wkladac w to jakokolwiek kase to trzeba nie miec szacunku dla wlasnego pomyslunku.