Zobacz pełną wersję : Serwer nie działa.
Witam, właśnie próbuję się logować, ale jest to nie możliwe. Jaki jest tego powód i kiedy serwer będzie znowu sprawny?
http://twitter.com/#!/TSO_PL
Przed 9 jeszcze działał jakoś przed chwilą przestał działać.
edit: dopiero przeczytałem, że to właśnie dziś jest "przerwa konserwatorska" każdy info dostał
psik psik, moglibyscie robic te przerwy jak ci z blizzarda, czyli u nas w nocy... no hej :D
polishsurgeon
16.02.2012, 10:37
wiadomo do kiedy ma nie działać serwer?
polishsurgeon
16.02.2012, 10:51
aż tyle? co ja będę robił w pracy? :)
psik psik, moglibyscie robic te przerwy jak ci z blizzarda, czyli u nas w nocy... no hej :D
oni maja system pracy dzienny. troche wyrozumialosci
Widać że się uzależniliście ;]
A ja chorobowy ;D i sie nudzi
SZYNSZYL
16.02.2012, 12:03
Podczas przerwy technicznej zadania się wykonują? (jest postęp w grze)?
Nie wiem na pewno, ale nie sądzę. Serwery są wyłączone więc nic się raczej nie dzieje
Podczas przerwy technicznej zadania się wykonują? (jest postęp w grze)?
gdzies juz to bylo. jak dobrze pamietam to wioska dalej pracuje. ale moge zle pamietac :P
Sprawa jest wydaje mi się prosta - serwer za pomocą formuły oblicza ile czego się wyczerpie/wyprodukuje/znajdzie w czasie tych X minut (godzin?) kiedy jest wyłączony i wprowadza zaktualizowane na tej podstawie dane w momencie ponownego włączenia. Informacja o przerwie serwisowej nie bez powodu pojawia się na głównej stronie dużo wcześniej (poza tym przerwa taka zazwyczaj jest zawsze w tych samych godzinach co tydzień), żeby nasze plany na taki poranek przerwę uwzględniały (dobudowanie pól/studni itp).
ale czy na pewno tak jest ? :P
Jako - kiedyś pracujący na trzeciej zmianie w fabryce - jestem wyrozumiały i tolerancyjny dla osób, które nie musząc nie pracują w nocy :) A przerwa kilku godzinna od gry raz na czwartek jest doskonałym 'oduzależniaczem' ;) Chociaż również dodam że już się końca tej przerwy nie mogę doczekać :P
SZYNSZYL
16.02.2012, 12:48
@Zylaja
Znalazłem jeszcze jedno inne źródło wskazujące na to, że wiocha przy wyłączonych serwerach nadal pracuje.
Mam natomiast nadzieje, że prace konserwacyjne zakończą się ciut wcześniej. :D
PS. To co pisze CorvusCorax wydaje się być jest prawdziwe i mieć sens.
@Zylaja
Znalazłem jeszcze jedno inne źródło wskazujące na to, że wiocha przy wyłączonych serwerach nadal pracuje.
Mam natomiast nadzieje, że prace konserwacyjne zakończą się ciut wcześniej. :D
PS. To co pisze CorvusCorax wydaje się być jest prawdziwe i mieć sens.
Z tego co wiem, to wszelkie "prace na wiosce" oparte są o czas rzeczywisty rozpoczęcia i aktualny czas serwera.... więc wszystko powinno ładnie pracować - tak jak i kopalnie powinny wygasnąć w trakcie przerwy.
więc wszystko powinno ładnie pracować - tak jak i kopalnie powinny wygasnąć w trakcie przerwy.
Tak właśnie jest, wszystko w wiosce "żyje", kopalnie się wyczerpują, settlersy się "tworzą" itp.
SZYNSZYL
16.02.2012, 13:19
Yupi, Nowa Ziemia już działa!
Krzemas093
16.02.2012, 13:25
trudno się mówi aktualizacje są w tych godzinach co w metku żal.pl xd