PDA

Zobacz pełną wersję : gra przerywa polaczenie z serwerem gry

pikaczu
13.02.2012, 10:27
mam opere 11.61. co chwila gra mi przerywa polaczenie z serwerem gry. prosze poprawic.

FilipS
14.02.2012, 13:12
mam to samo!!! pomocy to jest irytujące

Vezemir
14.02.2012, 14:38
Ja gram na FireFoxie i mam podobnie. Tylko dodatkowo po przerwaniu polączenia z serwerem rozłącza mnie z routerem (Livebox przez wifi). Bardzo uciążliwe....

zylaja
14.02.2012, 14:55
Ja gram na FireFoxie i mam podobnie. Tylko dodatkowo po przerwaniu polączenia z serwerem rozłącza mnie z routerem (Livebox przez wifi). Bardzo uciążliwe....
hmmm czyli ten problem nie jest z mojej strony tylko Settlersow. mam dokladnie tak samo

Norbipliw
16.02.2012, 13:10
U mnie to samo co kilka minut log aut :((

loogaan
16.02.2012, 17:02
chrome - przez cały dzień tak jest.

M_Pablo
17.02.2012, 13:09
Również, ten sam problem. Co jakiś czas gra się rozłącza (na Operze). Myślałem, że to może być wina neta mobilnego Playa, ale widzę, że nie tylko na takim necie ludzie mają problemy.

PaulusMaximus
17.02.2012, 14:31
Ja myślę, że to jest ogólny problem z wydajnością serwerów, które obsługują The Settlers Online. Mnie na szczęście nie rozłącza ale odpowiedź serwera na jakąkolwiek czynność (np. kliknięcie buffa na dowolnym budynku) jest niezrozumiale długa i powolna często nawet 4-5 sek. Jeśli jest to zamierzone to wg mnie powinna być wykonana jakaś optymalizacja po stronie serwera albo po prostu powinien być on odrobinę lepszy (czyt. szybsza maszyna). Na tym etapie rozwoju gry, która jest w fazie Beta miejmy nadzieję, że wszystko to powoli z biegiem czasu zacznie chodzić stabilnie i szybko.

gusia0204
18.02.2012, 12:28
u mnie nawet nie chce się połączyć, od razu wywala ten komunikat ;/

sajTempler
18.02.2012, 22:53
mi czasem śmiga, a czasem od razu po zalogowaniu z 3 razy pod rząd wywala ;/
mogli by coś z tym zrobić ..

cornflakes
19.02.2012, 12:08
pozwolę sobie wciąć się w temat... czy dziś jest jakaś przerwa w działaniu? od kilku godzin nie moge rozpocząć gry, po kliknięciu "graj" ekran robi się biały i taki pozostaje :/

edit:
poszło... możliwe że coś w systemie mi sie zapchało.
btw, na u mnie na chromie chodzi idealnie (nie licząc dziś tego problemu:p)

PaulusMaximus
19.02.2012, 15:45
No i wykrakałem, przez 4-5 dni nie było żadnych disconnect'ów a dzisiaj się zaczęło. Pomijam już problem z lagami, które są makabrycznie wysokie - buff budynku lub przetworzenie towaru w magazynie prowiantu to aż 4-5 sekund oczekiwania a czasem zupełny brak reakcji jeśli buffujemy kilka budynków jeden za drugim. Jak na taką prostą, przeglądarkową grę wysyłającą znikome ilości informacji, żądań i zapytań do serwera taka sytuacja jest nie do pomyślenia.
Z niecierpliwością czekamy na poprawienie tej sytuacji i jakąkolwiek optymalizację gry pod tym kątem!

EDIT: Poprawka, czas odpowiedzi serwera to nawet 11-16 sekund - porażka ;/