Zobacz pełną wersję : Pożera mi procka
Dlaczego granie wymaga aż takiej mocy obliczeniowej? W moim przypadku wykorzystuje 80% procesora i zwalnia mi całego lapka. W wielu innych grach, nawet nie przeglądarkowych, widziałem mniejsze wymagania... Nie dałoby się jakoś tego zoptymalizować?
Zapominasz, że to jest wersja BETA.
oby koncowa byla lepiej zoptymalizowana
Co wy mówiecie ja mam zużycie na poziomie 0-2%. Jeśli masz system 64bitowy używaj IE x64 i flash player również x64 jeśli 32 to zainstaluj Chrome i tu masz wersje flash http://www.filehippo.com/pl/download_flashplayer_ie/
Mam firefoxa i nie zamierzam zmieniać na chrome. Windows 7 32 bit wersja angielska
nawet czuć i słychać że uruchomiłem grę bo laptop od razu zaczyna głośniej chodzić, wiatraczek itp.
Tez mam FF na W7 64Bit ale procka specjalnie nie obciąża gra.
Zaktualizuj FF i Flasha jeśli jest potrzeba.
ironbroda
14.02.2012, 20:25
ja mam lapka siedze na XP i FF 10 Flasha 11 i tez mi zre procka ze az boli:(
Mi też pożerało. W domu i w pracy pracuję na laptopie z podłączonym zewnętrznym monitorem. Jako główny ekran mam ten z laptopa. Wtedy żarło procka. U kumpla, który ma ustawione na odwrót wszystko działa dobrze (ja tego nie próbowałem). Jeśli odłączę monitor wszystko jest ok. Testowane na IE, Chrome, FF - wszędzie tak samo.
sprawdz w procesach czy czasem nie jest odpalony plugin conteiner exe,jesli tak to zobacz czy to on pożera Ci wszystko, jesli tak reinstalacja,przegladarki/flashy/wlaczenie i wylaczenie plugin conteinera
sprawdz w procesach czy czasem nie jest odpalony plugin conteiner exe,jesli tak to zobacz czy to on pożera Ci wszystko, jesli tak reinstalacja,przegladarki/flashy/wlaczenie i wylaczenie plugin conteinera
Przecież plugin container odpowiada za działanie gry, to dlaczego mam go wyłączać... Równie dobrze mogę wyłączyć grę i wyjdzie na to samo
Pożera ci procka bo każda gra we flashu tak robi, flash to przestarzała technologia, teraz nowe gry przeglądarkowe powinny być robione w czystym xhtmlu + css i wtedy nie zżera procka, ale widocznie BB lubi się bawić w starocie.
Przecież plugin container odpowiada za działanie gry, to dlaczego mam go wyłączać... Równie dobrze mogę wyłączyć grę i wyjdzie na to samo
tak jak napisałem właczenie i wyłączenie plugin conteinera, tzn wejscie w about:config i wylaczenie go tam, pewnie wiesz jak :), w moim przypadku to pomogło
Pożera ci procka bo każda gra we flashu tak robi, flash to przestarzała technologia, teraz nowe gry przeglądarkowe powinny być robione w czystym xhtmlu + css i wtedy nie zżera procka, ale widocznie BB lubi się bawić w starocie.
Już GTA: SA mniej procka mi zżera, więc coś serio jest na rzeczy ;P