Zobacz pełną wersję : Gra Buty i rękawice.
Proponowałbym, zrobić w magazynie prowiantu, konkretnie w premiach nowe opcje.
1 to buty, gdy ją wytworzysz, osadnicy przez x godzin podróżują o x procent szybciej
2 to rękawice, -||- to osadnicy produkują o x procent szybciej
np mam chatę drwala, i tworzy w 7 minut, dodaje buty i rękawice i dopóki się nie podrą (np 4 godziny) produkcja trwa 4 minuty. Do tego oczywiście daje np kanapkę i mam przez 2 godziny produkcje szybszą o 40% i większą 2x, a resztę czasu tylko większą 2x (od kanapki)
nawet dobry pomysł ciekawe hmm..
Prawisław
08.02.2012, 11:15
To całkiem ciekawe bo wprowadza różnorodność premii. Trzeba się tylko zastanowić kiedy używanie ich ma sens - i czy można w takim wypadku użyć więcej niż jednej premii różnych typów na jednym budynku.
Jeśli nie można będzie tak zrobić to boost z butów i rękawic musiałby być potężny, żeby przebić dwukrotną produkcję nie zużywając dodatkowych surowców. Bo buty+rękawice w postaci takiej jak zaproponowałeś zwiększają tylko tempo w jakim spalasz surowce, więc ich użycie mogłoby być tylko okazjonalne jeśli dobrze zorganizowałeś sobie łańcuch produkcyjny (żeby spalić wyrobioną przez kilka dni nadwyżkę). A i to nie wróży dobrze dla handlu bo teraz tę nadwyżkę możesz zwyczajnie komuś sprzedać za coś co bardziej Ci się przyda ;)
Za to jeśli będzie można użyć na jednym budynku combo buty+rękawice+żarcie to wtedy buty i rękawice będą nieźle wspomagać premię z jedzenia - bo w końcu wykorzystasz te 0.5, 2 czy 6 godzin o wiele lepiej jeśli budynek będzie produkował szybciej na godzinę.
To całkiem ciekawe bo wprowadza różnorodność premii. Trzeba się tylko zastanowić kiedy używanie ich ma sens -
Hej Prawisław, pewnie że trzeba by się dobrze zastanowić jak, gdzie i kiedy, ale to juz byłyby decyzje graczy. Tu chodzi po prostu o stworzenie dodatkowych możliwości w grze (dział Pomysły i sugestie), a jak z tego korzystać to już zupełnie inna bajka ;)
Podoba mi sie ten pomysł.