PDA

Zobacz pełną wersję : Licencja Budowania

zohan85
05.02.2012, 04:09
Witam. Mam problem z licencją budowania. Zbużyłem budynek który był mi nie potrzebny i chciałem wybudować w jego miejsce inny ale problem pojawił się iż licencja została mi zwrócona ale meny budowania nie pozwala mi na wybudowanie żadnego budynku pomimo że licencja się wyświetla jako dostępna :(

Wielki_Szu
05.02.2012, 05:06
odśwież stronę, u mnie działa;)

rmfba
05.02.2012, 11:36
Ja mam podobny problem. Wyburzając dwa nie potrzebne budynki dostaje spowrotem tylko jedna licencje. O co chodzi???

EX_Akira
05.02.2012, 12:06
Studnia, pole i pusta kopalnia nie zwracają pozwolenia na budowę.

W sytuacji błędnego naliczenia pozwoleń pomaga przelogowanie, ewentualnie można jeszcze wyczyścić cache przeglądarki.

loogaan
05.02.2012, 15:19
jeśli dobrze kojarzę to licencja jest zabierana zaraz po tym jak się kliknie na wybudowanie budynku i pojawi się on na liście z prawej strony. nie pamiętam czy miałem 5 czy 6 licencji ale jak spojrzałem na ilość to miałem 5 i było 30% budowania tartaku liściastego jak już doszło do 90-paru % odjęło i zostały 4 licencje, postawiłem piekarnie zmalało do 3, wyszedłem z gry, czyszczenie (chroma mam tylko do settlersów bo wszystko czyszczę), i nadal 3.

może moje niedopatrzenie ale proszę mi podać które budynki nie pobierają licencji. mam 115 i 3 wolne, wiem że zabiera każdy, kopalnie też, złoża kamienia i marmuru nie tylko warsztaty ale nie jestem pewny co do koszar, kantora handlowego, tawerny i nie pamiętam jak to było na początku gry czy sam w sobie dom władyki też zużywa 1 licencję, proszę o dokładne szczegóły żebym mógł policzyć budynki co do 1 sztuki. dziękuję.

EDIT: właśnie ponownie wyczyściłem pamięć przeglądarki, zalogowałem się i miałem 4 licencje, co więcej nie mam surowców na chatkę łowcy ale jest w kolejce, CO WIĘCEJ, jak ją dodałem do kolejki nadal 4 licencje, postawiłem 2 chatki miecznika brązu, przesunąłem łowcę żeby te mogły się zrobić, zrobiły się i tak, chatka łowcy nadal w kolejce, miecznicy postawieni a ja nadal mam 4 licencje....

EDIT-2: anulowałem budowę chatki łowcy, licencja została zwrócona czyli mam już 5 (stąd wnioskuję że jest pobierania podczas dodania budynku do kolejki a nie pod koniec jego budowy jak to napisałem wcześniej). ponownie wyczyściłem całą pamięć przeglądarki, włączyłem, zalogowałem się i licencji już mam 3. proszę o napisanie mi który budynek nie zabiera licencji a który tak (wg tego co wyżej napisałem), żebym mógł co do sztuki je policzyć czy wszystko mi się zgadza i zacząć pilnować licencji.

EDIT-3: mając 3 licencje postanowiłem dostawić piece do wyrobu miedzi. wybrałem piec z menu i kliknąłem w miejsce gdzie chciałem go postawić -1 licencja, w momencie jak budynek pojawił się w kolejce budowania -1 licencja. po wybudowaniu została mi już 1 licencja z 3. odświeżyłem stronę niczego nie usuwając, gra ponownie się załadowała ilość licencji zwiększyła się o 1 czyli już mam 2:) jajca normalnie:P

panowie programiści, trzeba coś zrobić z kodem gry albo nie wiem z czym bo ciągłe czyszczenie danych przeglądarki, przelogowywanie się i inne różności mogą zacząć odstraszać niektórych użytkowników... ja się tu dobrze bawię i mam nadzieję że resetu nie będzie głównego, nie mniej jednak jest to na swój sposób uciążliwe:)

zohan85
05.02.2012, 18:39
Wyeksploatowałem 1 kopalnie zwróciło mi licencje w zamian zbudowałem kantor ale zauważyłem że moi rybacy (2 budynki) już nie mają gdzie łowić więc zburzyłem ich (odzyskałem 2 licencje) i chciałem postawić 2 nowe domy rybaków. Ale po wybudowaniu 1 mając jeszcze w zanadrzu licencje pisze mi że osiągnąłem już max wybudowanych budynków ale wciąż mam 1 licencje której nie mogę użyć i relogowanie nie pomaga mi i czyszczenie

Gh0st
05.02.2012, 20:45
U mnie jest dziwny bug. Na miejscu zużytej kopalni miedzi chciałem postawić drugą, ale się rozmyśliłem i usunąłem inwestycję z kolejki. Zwróciło mi pozwolenie (w sumie miałem 17). Odświeżam stronę i znowu mam 16 ;[

loogaan
06.02.2012, 00:04
EDIT-4: mając 2 licencje właśnie postanowiłem postawić 2 warsztaty kamieniarzy marmuru. kliknąłem i postawiłem 1, wcięło 2 licencje... czyszczenie danych oraz relog zwróciły 1 licencje i postawiłem 2 warsztaty.

uczepiłem się tego tematu i na bieżąco aktualizuję aby dokładnie było wiadomo co się z tymi licencjami dzieje.

Gh0st
06.02.2012, 16:49
NIEAKTUALNE. NAPRAWIŁO SIĘ :)

Kolejny bład. Zostało mi 1 pozwolenie na 85 mozliwych, ale nie mogę go wykorzystać ;/ (pisze, że limit wyczerpany)

loogaan
06.02.2012, 17:03
więc skasuj czerwony, drukowanymi pisany, napis "NIEAKTUALNE. NAPRAWIŁO SIĘ" - bo chyba nie czytałeś moich postów. problem jest nadal, mi kasując 2 budynki potrafi oddać 3 licencje, nastawiam 1 i znikają wszystkie. z tym jest nadal błąd więc temat będzie trwać dopóki nie zostanie ten system poprawiony.

czy ktoś mi może odpisać czy dom władyki pobiera licencje? ew. ile? i kantor, tawerna oraz koszary? chciałbym w końcu przeliczyć swoje budynki co do sztuki.... dziękuję.