PDA

Zobacz pełną wersję : Błąd - drwal nie może znaleźć drzew

Milka
03.02.2012, 11:06
Jeden z moich drwali nie może znaleźć drzew iglastych mimo iż jest ich pełno na mojej mapce. Chatka ta jest ustawiona na granicy trzeciego i czwartego sektora. Dokładnie znajduję się ona za taką :podkówką" z drzew. Postawiłem nawet obok tego drwala chatkę leśnika, jednak nic to nie dało. Nadal nie chce pracować.

dip24
03.02.2012, 13:26
A czy te drzewa znajdują się na nieprzejętym terytorium? Jeżeli tak to dopiero po przejęciu będziesz mieć do nich dostęp.

Xylen
03.02.2012, 13:36
A jak klikniesz na budynek drwala to pasek postępu idzie do przodu?
Drwal i tak powinien iść do najbliższego złoża, bez względu na to jak daleko się ono znajduje.

BubbaHouston
03.02.2012, 15:53
Poza grafiką drzewa, które czasem dziwnie się zachowują, musisz widzieć liczniki drzew. Kliknij na drwalu lub leśniku odpowiedniego typu, zrób zbliżenie, żeby sie napisy pojawiły i zobacz, czy w pobliżu, na Twoim terenie są wskaźniki powyżej 0.

Arriv87
03.02.2012, 18:30
Mam dokładnie ten sam problem, w tym samym miejscu. Drzewa są po 25 sztuk w jednym, są tam 2 leśniczówki 2lv i 1 chatka drwala 2lv. Drwal nie ścina drzewa, nie ma w ogóle produkcji (ikonka z czerwonym drzewkiem). Tereny są przejęte, magazyny stoją, wszędzie produkcja wre, tylko nie tam. Szkoda mi przenosić go w inne miejsce bo to byłoby niezłe, gdyby nie to, że jest zbugowane:/

Dodam, że miałem tam też 2 chatki drwala 1lv i też nie wydobywały, ale to mała strata więc je usunąłem. Szkoda mi budynków 2lv. Co ciekawe, "pierwotne złoża" wydobyło normalnie, ale drzewka nie znikły tak jak przy wycince w innych miejscach choć było przy nich "0", natomiast obsadzenie ich przez leśniczówki zmieniło stan na pełen, a drwale ich nie widzą.

Milka
05.02.2012, 02:17
Wszystko sprawdzałem. Teren jest przejęty, drzew jest po 5 ale ani ich nie przybywa, ani nie ubywa. Nawet leśnik ich tam nie sadzi.

testis
07.02.2012, 20:58
Mam dokładnie ten sam problem a ulepszyłam w tym miejscu juz pare budynków. Czy ktoś już wie jak rozwiązać ten problem:(?

Udwin111
15.02.2012, 20:21
Aby nie spamować podepnę się do tematu. Mój problem wygląda następująco. Mam 13 drwali iglastych na 3 lvl którzy średnio co 2,5 min wytwarzają 39 pni drewna. Moje zapotrzebowanie to 16pni co 4min do smolarza i 4pnie co 3:40min do tartaku. Wg moich obliczeń powinno zostawać a brakuje. Może ja źle liczę ale wydaje mi się że nie więc może jakieś sugestie??

EMPTY
15.02.2012, 23:00
Aby nie spamować podepnę się do tematu. Mój problem wygląda następująco. Mam 13 drwali iglastych na 3 lvl którzy średnio co 2,5 min wytwarzają 39 pni drewna. Moje zapotrzebowanie to 16pni co 4min do smolarza i 4pnie co 3:40min do tartaku. Wg moich obliczeń powinno zostawać a brakuje. Może ja źle liczę ale wydaje mi się że nie więc może jakieś sugestie??

A właśnie chciałem zakładać temat z podobnym problemem. Mam takie budynki:
- 3x Warsztat smolarza lvl 2 (czas średni wszystkich 3:40)
- 2x Łuczarz lvl 3 (czas średni wszystkich 12:56)
- 6x Drwal iglasty lvl 3 (czas średni wszystkich 12:40)
Po wyliczeniach wychodzi, że co godzinę powinno przybywać około 68 drewna, a tymczasem ubywa około 50 na h.

spyderek
16.02.2012, 00:41
może macie jeszcze jakieś dodatkowe tartaki ukryte wśród drzew postawione na początku gry i zapomniane (wiem że głupie ale czasem najciemniej pod latarnią xD )

EMPTY
16.02.2012, 15:10
Obecnie mi pożera ~100 drewna iglastego na h, a powinno przybywać ~70...

Udwin111
16.02.2012, 15:23
Jeden z moich drwali nie może znaleźć drzew iglastych mimo iż jest ich pełno na mojej mapce. Chatka ta jest ustawiona na granicy trzeciego i czwartego sektora. Dokładnie znajduję się ona za taką :podkówką" z drzew. Postawiłem nawet obok tego drwala chatkę leśnika, jednak nic to nie dało. Nadal nie chce pracować.

Niestety dotknął mnie ten sam problem. Mam drwala iglastego na 3 lvl który po tym jak mu przerwałem pracę na jakieś 12h po ponownym wznowieniu pracy niestety krzyczy że nie ma drzew mimo że inni stojący tuż obok nie maja tego problemu. Od razu uprzedzę że sprawdziłem to co napisał BubbaHouston i liczniki drzew może nie są imponujące ale wszystko wygląda dobrze.

A tak na marginesie jeśli chciałbym go wyburzyć i postawić w innym miejscu dostanę zwrotu tylko 2 narzędzia nie sądzicie że to trochę mało jak za drwala na 3 lvl???