Zobacz pełną wersję : Gra Poszukiwania geologiczne - ograniczenie do konkretnego obszaru
Peter8619
03.02.2012, 10:52
Witam! Mój pomysł wziął się z tego, że po raz kolejny wysyłając geologa po marmur znalazł on złoża w sektorze 5, podczas gdy skończyły się one w sektorze początkowym, gdzie mam 2 kamieniarzy od marmuru. W ten sposób moi kamieniarze muszą popylac 13 minut do złoża w sektorze 5, gdy pod nosem mają dwa, których szanowny pan geolog w ciągu godziny nie odkrył. Czy nie można byłoby wskazywac geologowi przybliżonego obszaru poszukiwań surowca? Albo ulepszyc jego AI, żeby łaskawie odnalazł złoża, które są logiczniej rozmieszczone? Pozdrawiam
nermal_bizkit
19.02.2012, 12:46
w SETTLERS'ACH to ja decydowałem gdzie ma szukać surowców, a nie liczyć na ograniczona "inteligencję" geologa wprowadzając czynniki nie do przewidzenia w planowaniu.
spyderek
19.02.2012, 13:30
no to co ty nie wydobywasz w sektorze 5? z resztą jak już raz tam znalazł to więcej już nie znajdzie wyślij jeszcze raz to ci znajdzie w 1. Marmuru szuka tylko 30 min więc co za problem
również zgadzam się z sugestią użytkownika, powinno być jasno i wyraźnie tak samo jak w przypadku odkrywcy gdzie można wybierać opcję danego przedsięwzięcia tak samo u odkrywcy powinno się mieć możliwości wyboru poszukiwań złoża w danym sektorze :)
Udwin111
20.02.2012, 18:11
Może pójdźmy krok dalej i zróbmy kolejkę dla geologa aby np. na nockę "kazać" mu szukać określonego surowca bądź surowców. To by zaoszczędziło czasu i myślę że znacznie umiliło grę.
Może pójdźmy krok dalej i zróbmy kolejkę dla geologa aby np. na nockę "kazać" mu szukać określonego surowca bądź surowców. To by zaoszczędziło czasu i myślę że znacznie umiliło grę.
Jak geologa to i odkrywcę ;)