PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Przerwa konserwacyjna

crev
01.02.2012, 18:34
Wg mnie. Przerwa konserwacyjna powinna odbywać się w nocy. W czasie, gdy jest najmniejsze parcie na grę.

Irek_80
01.02.2012, 18:56
temat już był poruszany
administratorzy nie pracują 24h / na dobę

marcingum
01.02.2012, 19:47
Oni też mają jakieś rodziny albo chociaż chcą wyspać się w nocy :)

crev
01.02.2012, 20:22
Jeśli to praca to nie widzę problemu zatrudnić kogoś na nockę 1 w tygodniu :)
Co innego, jeśli to ochotnictwo :)

marcingum
01.02.2012, 22:56
Właściwie to nie wiem, ale chyba opcja pracy w tym przypadku? Różnie to jest w firmach, ale zazwyczaj nie kończy się na jednej osobie, ale trzeba ich kilka (np.: trzeba coś zmienić na serwerze (administrator), trzeba zmiany cokolwiek przetestować (tester), w razie problemów przydatny jest programista i bazodanowiec), a jeszcze te same osoby potrzebne są w normalnych dniach pracy...

GThoro
02.02.2012, 11:46
Praca w nocy to nie takie hop siup jak się wam wydaje. Bardzo możliwe też, że większość czasu czekają oni na wykonanie zadań przed odpowiednie skrypty i ten czas poświęcają na normalną pracę. Zmuszanie ludzi do zarywania nocki raz w tygodniu też nie jest miłe.

Na prawdę, te parę godzin bez gry wam nie zaszkodzi.

zylaja
02.02.2012, 11:48
mi tam odpowiada. przynajmniej spedzam wolny czas na przegladanie forum :P

Rival
02.02.2012, 13:54
Wiadomo, że lepiej by było w nocy, ale mi to nie przeszkadza :) Ta gra jest dość 'casualowa' w porównaniu z podobnymi tytułami, przynajmniej na chwilę obecną. Nie jest skierowana do nolifer'ów, nie trzeba panicznie pilnować swoich surowców ani armii itp. Więc taka zdrowa przerwa w ciągu dnia w niczym nie przeszkadza :)