PDA

Zobacz pełną wersję : Błąd - Skracanie czasu o połowę - Odkrywca

Siergiejska
01.02.2012, 16:20
Witam!

Zgłaszam pewien problem, który nastąpił dosłownie przed momentem. Wysłałem odkrywcę ok. 3h i 30m temu, po 30m, bądź troszkę więcej, kliknąłem przez przypadek, by skrócić czas poszukiwań o połowę (wessało 30 klejnotów), gdzie wyszło, że będzie poszukiwał skarbu w okolicach dwóch godzin. Zalogowałem się teraz i okazuje się, że czas do końca kalkuluje się z tym normalnym, nieskracanym (powyżej dwóch godzin). Jest to co prawda mała kwota 30 klejnotów, jednak szkoda mi ich trochę, zwłaszcza dlatego, że nie przyniosły upragnionego efektu :).

Pozdrawiam!

BB_xaar
02.02.2012, 10:58
Prawdopodobnie licznik odmierzający czas się po prostu nie odświeżył (w cache nadal były "stare" dane). Jeżeli faktycznie zabrało 30 Klejnotów, to czas na pewno został zmniejszony.

Siergiejska
03.02.2012, 22:08
Cóź, niestety tak się nie stało, odmierzałem wręcz czas z zegarkiem w ręku (jeśli natomiast chodzi o pamięć podręczną, zadbałem o to, by była zawsze "świeża", byle laik, to ja nie jestem:]), w każdym razie, radzę zwrócić uwagę na podobne problemy w przyszłości :)

loogaan
04.02.2012, 02:02
żeby nie tworzyć nowego tematu podpinam się tyle że w moim przypadku chodzi o geologa. mianowicie po 18 nastawiłem geologa na szukanie węgla i jak zostało jakieś półtorej godziny wyszedłem z gry. zawsze logując się czyszczę dane przeglądarki już z przyzwyczajenia, wchodzę do gry a jemu została 1 godzina i 28 minut. po prawie 7 godzinach...