Zobacz pełną wersję : Gra Tworzenie kilku premii - dostępne po utworzeniu wszystkich
marcingum
31.01.2012, 22:04
Rozpocząłem tworzenie 5 premii (półmisków). W menu gwiazdy są one dostępne dopiero po utworzeniu wszystkich 5. Byłoby wygodniej, gdyby ta utworzona premia była tam dostępna już wcześniej.
Zlecasz zamówienie na 5 talerzy, dostajesz 5 talerzy :)
Zleć 5 zamówień na 1 talerz :)
W chwili obecnej nie liczyłbym na tę zmianę, gdyż to nie jest priorytetowe. Dodatkowo takie rozwiązanie może wygenerować sporo bugów.
marcingum
31.01.2012, 22:40
Rozumiem, dlaczego tak to działa, jak działa :) Ale to nie sklep, gdzie ekspedientka pakuje do torby twoje zakupy, to jest twój budynek gdzie powinieneś mieć możliwość dostępu do wszystkiego, a więc tylko do części wyprodukowanych rzeczy.
To forum jest podobno na sugestie, a że ta jest ryzykowna przy wykonaniu, a nie jest priorytetowa... cóż, nadal jest sugestią.
EX_szon30
31.01.2012, 22:51
Przy zleceniu produkcji masz suwak, którym ty decydujesz o wielkości zlecenia.
Chcesz mieć po 1 sztuce półmisków, ustawiasz na 1, i takich zleceń dajesz np 5.
Ta opcja działa poprawnie więc nie wiem dlaczego zmieniać coś co działa jak powinno.
marcingum
01.02.2012, 19:44
Może stwierdzimy że wszystko działa jak powinno i nie może działać lepiej? Będzie można zamknąć całe forum "Pomysły i sugestie" jako bezużyteczne i niepotrzebne:)
mi akurat to nie przeszkadza ale mam inny pomysl ze po wyprodukowaniu np 5x1miska w gwiazdce one sie grupuja np po 100 albo 50 teraz jak wchodze w gwiazdke to musze prewijac zeby znalesc skarb z wyprawy (tyle sie juz misek i kanapek narobilo + osadnicy z zadan po 5sztuk)
takze moja propozycja brzmi dodac grupowanie rzeczy w gwiazdce
marcingum
02.02.2012, 21:27
Dla mnie bomba pomysł z grupowaniem :)