Zobacz pełną wersję : Gildia Sfałszowany certyfikat członkostwa
Zdarzają się osoby które zamiast wysłać do przywódcy gildii prezent w postaci tego certyfikatu, kupują je sobie ;( no niestety, mimo wyraźnie napisanej instrukcji w opisie gildii jak to zrobić poprawnie. Gość taki jak odwiedza miasto przywódcy może dać ten certyfikat na gildie ale wtedy robi się szara korona a certyfikat wraca pod gwiazdkę. Więc czy to jest bug czy celowo jest to tak zrobione? , bo jeżeli celowo to temat proszę umieścić w dziale Sugestie i Pomysły, bo szkoda żeby gracz zmarnował te 400 monet na zwój z którym nic nie może zrobić.
akurat ja tak zrobiłem byłem przekonany, że będzie tak samo jak z buffami kliknę na siedzibę gildii u guild mastera w wiosce i po sprawie, a teraz mam ten certyfikat w gwiazdzce:(
Astid nie ty jeden. Na Nowym Świecie 7 osób juz ma ten certyfikat i nie idzie go użyć na budynek gildii do której chcą dołączyć. Według mnie jest to bug, ale zanim nam admin tutaj odpisze to wiesz mogą minąć miesiące a graczy z takim problem przybędzie. :(
Zdziwisz się, ale Xaar ma też inne zajęcia niż odpisywanie tylko na forum.
Rzecz całkowicie bezsensowna, właśnie straciłem 400g. Dlaczego nie mogę wysłać komuś tego co kupiłem? Przeczy wszelkim prawom logiki. Ktoś cię prosi o prezent, kupujesz go chcesz wysłać i dupa. Skąd mogłem wiedzieć ze klikając wyślij prezent otwiera się sklep. Nawet tego nie sprawdzałem, bo i po co. Wszędzie i zawsze jeśli człowiek coś chce wysłać otwiera się jego "ekwipunek". Teraz, brak człowiekowi golda na kolejny certyfikat, stracił 400 które mógł poświęcić na co innego, jego znajomi siedzą sobie w gildi i fajnie się bawią a on sam jak palec ciuła na boku drewno i marmur. Przez takie rzeczy będziecie tracić graczy, wiem że to beta, dlatego radziłbym to czym prędzej zmienić
właśnie znalazłem coś takiego na angielskim forum:
Then they have to arrange with guild leader to go through the other procedure, where leader has to remove someone, add the new person, then use buff so they can get original member back. rather messy, so hopefully they'll read this first.
Rozwiązanie z angielskiego forum działa. Właśnie je wypróbowałem z sukcesem.
Rozwiązanie polega na tym, że trzeba najpierw dostać się do gildii. Dopiero wtedy używając kupiony wcześniej certyfikat na budynku gildii przesyłamy go przywódcy.
Secmat, musimy spróbować.
Działa ten sposób, Jest już rozwiązanie temat do zamknięcia.