PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Miejsca, w których można budować

XineX
29.01.2012, 09:59
Mam propozycję, żeby miejsca, w których można budować były w czasie ustawiania budynku podświetlone na zielono (i te gdzie nie można, na czerwono), jak podczas ustawiania garnizonu. Dzięki temu budowa byłaby mniej frustrująca.

Merkor
29.01.2012, 10:03
Był już poruszany ten temat i raczej nie zostanie to wprowadzone.

XineX
29.01.2012, 10:58
Eh. Sorry, nie zauważyłem. Co nie zmienia faktu, że tamten argument przeciw jest bez sensu, bo co to za różnica, czy "wytykam" wszystko budynkiem, żeby wiedzieć gdzie nie można budować i obuduję to drogą (co będzie bardzo źle wyglądać), czy będę to wiedział od początku? Tylko taka, że w pierwszym przypadku muszę na to zmarnować czas i obrzydzić wygląd miasta, a i tak tam nic nie zbuduję, poza tym mapa jest tak skonstruowana, że na pierwszy rzut oka wydaje się, że gdzieś można budować, a w rzeczywistości jest tam kawałek jakiegoś krzaka...

Markus
29.01.2012, 17:35
^^Popieram przedmówcę.

Jadewas
29.01.2012, 17:42
Nie widze najmniejszego sensu by coś takiego wprowadzać ;) Z czym macie problem ? Klikamy ikonę budynku i kursor przybiera kształt właśnie tego budynku i stawiamy na pustym polu i to wszystko (dodam, że ciemny kolor budynku oznacza że nie możemy w tym miejscu budować) Tam gdzie są skały, drzewa woda nie postawimy budynku to chyba oczywiste.

Tak jak pisałem w poprzednich postach, nie da się z TSO zrobić identycznej gry jak S7, fakt że jeszcze sporo rozwiązań i nowości wejdzie do gry ale to już odsyłam do poczytania PAMIĘTNIK DEWELOPERA (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/14816-Pami%C4%99tnik-dewelopera)

GThoro
29.01.2012, 19:27
Wiele osób widzi w tym sens, tym bardziej, że mechanizm za to odpowiadający już jest w grze. Diabeł tkwi w szczegółach i takie drobne rozwiązania usprawniające jakość rozgrywki także mają kolosalny wpływ na odbiór gry przez gracza, a nie tylko główne featuresy.