PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Pozwolenia na budowe

Koradel
29.01.2012, 01:38
Pozwolenia na budowę są według mnie bardzo głupim pomysłem, chyba że macie na celu ograniczenie "darmowych" kont

wnuczus
29.01.2012, 01:40
Ale takowe pozwolenia zdobywa się w miarę łatwo. Tylko trzeba napadać na bandytów.

Jadewas
29.01.2012, 01:43
Lub kupić za diamenty.

Secmat
29.01.2012, 02:16
Tak mają kupę budynków na 1poziomie i braknie im miejsc na budowę, a dotrą do marmuru i drzewa liściastego to sobie uregulują ulepszeniem poziomów budynków i będą połowę wywalać. Bo stawiam że u większości 30 budynków to drwal, kamieniarze, sadzonki i tartaki, jak połowę ulepszą to drugą połowę skasują, mając te same wartości zachowane.

sparkz
29.01.2012, 10:56
Pozwolenia na budowę są według mnie bardzo głupim pomysłem, chyba że macie na celu ograniczenie "darmowych" kont

Pozwolenia sa czynnikiem ograniczajacym mozliwosci produkcyjne.

Aktualnie dobrze rozwiniety i upgradowany gracz w okolicach 40-45 poziomu jest w stanie produkowac praktycznie wszystko co potrzebuje do walki, w odpowiednich ilosciach, moze oprocz piwa i koni (ktore wymagaja sporej ilosci farm, a wiec i miejsca) i produkcji mieczy zelaznych/ stalowych (ktore mozna bez stresu kupic, a i tak nie zawsze sie ich uzywa).

W takiej sytuacji usuniecie pozwolen skutkowaloby natychmiastowym zabudowaniem calej wyspy przez wszystko czego nam do tej pory brakuje, razem z natychmiastowa smiercia jakiegokowiek handlu wsrod graczy na wyzszych poziomach.

Feridum
29.01.2012, 20:11
To fakt na wyższych poziomach pozwolenia na zabudowę nie są już aż tak bardzo potrzebne ze względy na duże możliwości podnoszenia poziomów budynków. Ale na początku, powiedzmy do 20-25lvl jest to spore utrudnienie.

Na szczęście da się jakoś zniwelować skutki pozwoleń dobrze planując zapotrzebowaniem na surowce i co za tym idzie rozmieszczeniem budynków.

Jednak powiedzmy do maks 25lvl można by było dawać np. 5 pozwoleń na budowę jako jedną z nagród za skoczenie poziomu. Nagrody za skoczenie poziomu to też była by rzecz która urozmaicić rozgrywkę. Nagrodami mogłyby być np. surowce, pozwolenia na budowę, miecze, łuki itp.