PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Manu gwaizdy

Krogul
27.01.2012, 12:48
Wydaje mi się, że jednakowe obiekty w menu gwiazdy powinny być sumowane do siebie i wyświetlane jako jedna pozycja, a nie kilka, jak ma to miejsce obecnie. http://imageshack.us/photo/my-images/41/beztytuuswf.png Przykład (http://imageshack.us/photo/my-images/41/beztytuuswf.png/) Na zdjęciu przykład związany z pólmiskiem ryb.

Gooregu
20.02.2012, 14:25
+1

Grupowanie mogło by się odbywać automatycznie bądź po wciśnięciu przycisku (Grupuj)(Sortuj)(Kombinuj)(Łącz)(Merge)(Group)(S tack)(Assemble) etc etc
Przycisk widoczny by był na zakładkach zasoby i premie.

Było by czyściej w menu, prościej dodawało zasoby, mniej informacji w bazie.
Dawkowanie niewielkich ilości jednak by na tym ucierpiało. Teraz mogę dorzucić do magazynu 50 marmuru, a po zgrupowaniu musiał bym wrzucić wszystko co mam.
Przydało by się więc w takim razie dodatkowe okno dialogowe wyskakujące po przeniesieniu zasobu na Dom Władyki pytające ile zasobów chcemy dodać.

Gardios
20.02.2012, 17:41
Ale w odwrotnę stronę też - żeby można było rozdzielać. Np. ja czasem nie chcę dodawać wszystkiego od razu tylko wtedy gdy mi akurat pasuje

Udwin111
20.02.2012, 17:57
Dziwni jesteście.

Krogul. Jeśli chcesz mieć zgrupowane pozycje po prostu wytwarzaj je w takiej ilości jaka jest Ci potrzebna (magazyn prowiantu może wytwarzać w ilości 25 to chyba wystarczająco???). Sam sobie zaśmiecasz i narzekasz. W dodatku spamujesz forum:P

Gooregu. Pomysł może i nie głupi ale są zakładki kategorii więc dla filtrowania polecam używać.

Gardios. Jeśli chodzi o rozdzielanie to można wytwarzać nawet i pojedynczo w magazynie prowiantu. A jeśli chodzi o dodawanie to kto Ci każe od razu wszystko rozdawać??? Jeśli chcesz przerwać rozdawanie Twórcy gry wymyślili taki wielofunkcyjny przycisk "anuluj akcję" w górno-środkowej części ekranu.

Spam.Spam.Spam

Gardios
20.02.2012, 18:24
Gardios. Jeśli chodzi o rozdzielanie to można wytwarzać nawet i pojedynczo w magazynie prowiantu. A jeśli chodzi o dodawanie to kto Ci każe od razu wszystko rozdawać??? Jeśli chcesz przerwać rozdawanie Twórcy gry wymyślili taki wielofunkcyjny przycisk "anuluj akcję" w górno-środkowej części ekranu.

Nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Przypuśćmy, że mam w menu gwiazdy 10x 5 osadników do wrzucenia. W liczniku osadników mam 0 a akurat chcę postawić jakiś budynek więc osadnik by się przydał. Natomiast nie wojuję więc nie chcę mieć dużej ilości osadników, bo jak dodam wszystkich naraz to zapełni się limit - lepiej żeby ładowało się samo a gwiazda czekała na czarną godzinę. Jaśniej?

Udwin111
20.02.2012, 18:45
W takim razie pozostają póki co zakładki grup też ciekawa alternatywa.