PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Drogi

Homofobodaktyl
26.01.2012, 20:09
według mnie powinno się dodać jakiś pozytywny wpływ dróg na ekonomie bo maja tylko charakter ozdobny a osadnicy w ogóle po nich nie chodzą. a drogi były nadzwyczaj ważne w zwykłych settlersach

Jadewas
26.01.2012, 20:14
Też tak uważam. W The Settlers zawsze drogi były ważne dla rozwoju osady.
Były drogi zwykłe "gruntowe" i kamienne "brukowe" w zależności od rodzaju drogi transport materiałów między budynkami ulegał skróceniu.

hailstorm86
26.01.2012, 20:20
zaczynając myślałem ze sami wydeptują. Niestety tylko ozdobne , mieszkańcy i tak sobie skracają i po nich nie chodzą, a jak już chodzą to z tą samą prędkością. Settlersi bez ich czołowego dla rts rozwiązania:(

NoLife
26.01.2012, 21:41
Z czego słyszałem w Angielskiej wersji była mowa na ten temat i drogi w przyszłości będą miały jakieś znaczenie ale nie pamiętam jakie.. jak sobie przypomnę albo znajdę ten temat to dam znać.

Mikekun
26.01.2012, 21:46
osobiście widzę że drogi w The Settlers nie raz decydowały czy dany budynek w ogóle mógł być wzniesiony. W grze również i jeśli nie miałeś dróg w ogóle to nie było możliwość dalszej rozwoju gry. Wg mnie drogi w grze online powinny decydować o wzroście limitu budynków aby podkreślały swoje znaczenie w grze :)

Dagger
27.01.2012, 23:40
To ja jeszcze dodam że budowa drogi powinna być uproszczona np. kliknięcie na jej koniec pozwala na jej przedłużenie (zamiast klikać po kilka razy na menu budowy)

laszka
28.01.2012, 00:17
to by nie miało sensu, co by było jeżeli w jednym punkcie byłyby dwa końce dróg?

Lotos
28.01.2012, 00:31
Daggerowi chodziło o to że zaczynasz w jednym punkcie, klikasz na następnym i od tego możesz budować od razu dalej, bez wchodzenia znowu w zakładkę i wybierania drogi.

Wnuxorowy
28.01.2012, 00:52
Również uważam, że drogi powinny mieć jakiś wpływ. Mam nadzieje, że zostanie to dodane.