Zobacz pełną wersję : Gra Tartak (ślimacze tempo produkcji)
Misza140
26.01.2012, 18:31
Obecnie posiadam 5 tartaków wszystkie z bonusem podwojenie wydajności i nie jestem w stanie uzbierać 40 szt desek na kolejny budynek bo produkcja jest ekstremalnie wolna może robie coś źle że tak wolno idzie poraźcie coś ale wracając do tematu co bezie jak będzie trzeba uzbierać większą ilość desek chyba tylko spać na biurku lub na klawiaturze
Antenelles
26.01.2012, 18:41
4minuty i 52 sekundy tworzy się jedna deska. Mówisz, że masz 5 tartaków, a więc co 5 minut masz 5 desek.
25 minut - 5 desek, ale że masz podwojenie wydajności to 10 desek na 25minut
teraz sobie policz ile jeszcze musisz poczekać, żeby mieć ich 40 :) wszystko jest ok. To gra dla cierpliwych.
A sprawdzałeś czy inne budynki czasem nie potrzebują desek do produkcji innych przedmiotów ?
np. warsztat smolarza. Jeśli tak możesz w tych budynkach wstrzymać na chwilę produkcję by magazyn zapełnił się deskami ;)
Warsztat smolarza potrzebuje bali, nie desek. Sprawdz czy drwal produkuje odpowiednio duzo bali drewna dla tartaku i dla innych budynkow.
Fakt bali ;) przepraszam za małą pomyłkę ;)
Antenelles
26.01.2012, 18:48
no :) teraz trzeba pogłówkować, czy opłaca się jeszcze więcej tartaków, czy lepiej poczekać, patrząc na limit budynków to lepiej czekać:D bo szkoda później kasować budynek i tracić narzędzia
Misza140
26.01.2012, 18:56
Ja rozumiem że inne budynki też będą wymagały tych samych surowców i będzie to powodowało spowolnienie produkcji innych rzeczy ale mi raczej chodzi o tępo produkcji jest troszke za wolne takie jest moje zdanie
Specjalnie jest to zrobione by rozbudowa trwała dość długo ;) tak więc wszystko wymaga czasu ;)
Misza140
26.01.2012, 19:10
a kto niecierpliwy to kupi klejnoty i biznes sie kręci
DeathVenom
26.01.2012, 19:12
4minuty i 52 sekundy tworzy się jedna deska. Mówisz, że masz 5 tartaków, a więc co 5 minut masz 5 desek.
25 minut - 5 desek, ale że masz podwojenie wydajności to 10 desek na 25minut
teraz sobie policz ile jeszcze musisz poczekać, żeby mieć ich 40 :) wszystko jest ok. To gra dla cierpliwych.
Czas który podajesz jest czasem jaki Ty potrzebujesz na zrobienie jednej deski. Czas potrzebny do zrobienia jednej deski wynosi 3 min, ale doliczając do tego pozostały czas na inne czynności związane z wyprodukowaniem deski w sumie daje twoje 4min i 52 sek.
Czyli aby deski były produkowane szybciej to tartak musi znajdować się jak najbliżej magazynu z którego pobierany jest półprodukt (drewno z drzewa iglastego) do wytworzenia deski. Im bliżej tym szybciej gotowa deska znajdzie się w magazynie.
Pozdrawiam.
U mnie produkcja desek z drewna iglastego trwa 3 minuty plus czas na dojazdy. Produkcja deski z drzewa liściastego trwa natomiast 9 minut. Oba tartaki na pierwszym poziomie. Dlatego mam 7 tartaków drzewa liściastego i ciagle daje im Półmisek ryb aby podwoić ich wydajność co daje 84 deski na godzine.