Zobacz pełną wersję : "Połączenie z serwerem zostało zerwane"
Dellodylio
26.01.2012, 18:27
Witam, otóż co kilka minut mam problem tego typu: "Połączenie z serwerem zostało zerwane" . Wyświetla mi się ten komunikat, po czy wraca na stronę startową gry. Posiadam bardzo dobrego neta, wiec nie wiem w czym tkwi ten problem.
Sprawdź może datę systemową.
Co do dobrego neta:
start -> uruchom -> cmd -> OK -> wpisz: ping www.thesettlersonline.pl
i tam sobie zerknij jakie masz opóźnienie.
Dellodylio
26.01.2012, 18:53
35 ms
Sprobuj wyczyscic cache i cookie z przegladarki. Mialem tak na angielskim serwerze i tym sposobem problem rozwiazalem.
Dellodylio
27.01.2012, 12:27
Niestety pomimo wyczyszczenia przeglądarki, komunikat dalej się pojawia.
Probowales innej przegladarki? Jaki masz internet?
Dellodylio
27.01.2012, 12:33
Internet 8 mb/s, vectra. Nigdy żadnych problemów z internetem czy teżz grami nie miałem. jedynie przez tą grę. Po wyczyszczeniu pamięci podręcznej wywala mnie co raz częściej.
A inna przegladarke uzywales?
Dellodylio
27.01.2012, 12:40
Właśnie używam teraz Chrome'a. Zeedytuję posta w razie gdyby pojawił się znów problem ;)
Z tego co widzę coś dużo problemów z tym chromem jest. Cóż gra od czasu do czasu tez mi wywali ale jakoś nie zbyt często. A tak przy okazji to zawsze wywala mi grę gdy próbuje się wylogować.
U mnie podobnie z firefoxem . Ledwo wyjdę z kolejki logowania , wczytuje się mapa i już utracono połączenie z serverem. Mam neta 8 gb najnowszy flash plugin , java i pakiet adobe. Cookies itd. wyczyszczone.
Mam podobny problem. Częstość występowania: raz na kilkanaście minut. Korzystam z najnowszej Opery, net 10Mb.
Na firefox-ie miałem ten sam problem co wszyscy wyżej (rozłączanie co chwila). Z ciekawości zainstalowałem chroma i ku mojemu zdziwieniu kilka godzin bez żadnego przerwania. Wieżąc że moze coś naprawiliście odpaliłem foxa (oczywiscie zastosowalem opcje typu wyczyść cache, ciasteczka itd) i niestety ponownie wywala co pare minut. podsumowując na długo już używanym foxie klapa, a na świeżutkiej instalacji chroma wszystko ok. Może kogoś to naprowadzi na trop o co z tym biega
naughtyb
29.01.2012, 08:20
zgłaszam ten sam problem co kilka-kilkanaście minut bez reguły połączenie zerwane
przeglądarka FF
czynności: bez reguły samo od siebie czy coś robie czy nie dc
Napiszcie tutaj lub do Supportu, jakiej przeglądarki używacie i przy jakich czynnościach was wyrzuca z gry ;]
ja mam ten sam problem na Operze wiec nie wiem czy problem tkwi w przegladarce
ZielonyBeret
29.01.2012, 20:02
Witajcie,
mam ten sam problem, grałem na chrome - wywalało, ale rzadko, gram na operze, wywala częściej, ale też nie ma reguły, czasem gra chodzi godzinę, a czsem nie zdążę się zalogować. Na ff nie próbowałem ale nie sądzę, by była różnica.
Sądzę, że to nie jest problem neta, ani przeglądarki tylko serwera, na którym stoi gra, za duże mają obciążenia to rozłączają co jakiś czas.. żal.
Pozdrawiam.
No to widzę ze nie tylko ja mam problem z grą.
Dodatkowo okna czatu nie mam i to nie wina przegladarki
KrolikMU
30.01.2012, 00:46
watpie by byla to wina serwera albo przegladarki bo jak przegladam settlery u siebie w domu to wszystko gra a jak przegladam u narzeczonej to tez mnie co chwila wyrzuca:)
Polecam sprawę zgłosić do Supportu, może oni będą mieć jakąś rade.
Ja jeszcze nie miałem ani jednego problemu, nigdy mnie nie wyrzucało.
Sprawdzcie wersja flasha ;]
Bzykacz2012
01.03.2012, 23:10
Ja mam to samo , co chwila połączenie zrywa.
U mnie od rana problem. Ide za radami - zobaczymy.
Od ostatniej przerwy technicznej u mnie to samo się dzieje. Proszę o zbadanie tego problemu.
cornflakes
02.03.2012, 14:35
może zaktualizujcie przeglądarki i wszelkie dodatki do nich, flashe czy co tam potrzebne :P u mnie na lapku, używam chroma i śmiga perfekt, czasem zerwie połączenie, raz na dwa dni, a na stacjonarnym używam firefox'a i chodzi jeszcze lepiej (ale tu rzadziej korzystam) :)
marin2503
03.03.2012, 11:30
u mnie tez to samo
u mnie niestety zrywa co 2-3 minuty , u brata na kompie tak samo ( inne łącze ) na Mozilli,Operze, Explorerze wszędzie tak samo:/
No niestety stwierdzam , że problem związany ze zrywaniem połączenia nie jest rozwiązany. Korzystam z Firefox, wszystko mam aktualne i nie mam problemu z innymi grami czy przeglądaniem stron. Natomiast w IE wywala mi takie coś " {"status":"EXCEPTION","data":{"overlay":{"title":"B\u0142\u0105d","text":"Wyst\u0105pi\u0142 og\u00f3lny b\u0142\u0105d. Prosz\u0119 od\u015bwie\u017cy\u0107 stron\u0119 i spr\u00f3bowa\u0107 ponownie."}}}"
Ja mam taki sam problem na operze. Co chwile mam komunikat o zerwaniu połączenia, a to przy logowaniu, a to przy otwieraniu wiadomości, ogólnie przy komunikowaniu się z serwerem. Natomiast na IE działa normalnie.
Turin_Turambar
05.03.2012, 13:53
ten sam problem wczoraj bez żadnych problemów, dzisiaj nie mogę pograć nawet minuty...jak tylko otworzy okno gry wyskakuje komunikat ze przerawano połączenie z serwerem klikam OK i dowidzenia. Czy ktoś zgłosił ten problem supportowi?
Czy należy go zgłaszać oddzielnie...czy wystarczy jeden "zbiorowy" protest? :D
Wcześniej grałem na Operze i miałem identyczny problem. Przeniosłem się na Internet Explorera i pomogło. :)
Mi wyskakuje ten błąd na każdej z przeglądarek ( firefox, google chrome i internet explorer) :| co robic ? :)
Mi tak samo, komuś działa gra ?-
HatakeSakumo
05.03.2012, 15:10
U mnie też nie działa... już mniej więcej 2 godziny :/
U mnie przez 2 dni smigalo na firefoxie bez problemu, dzis od godziny ok 12 mam caly czas komunikat ze "polaczenie zostalo zerwane" nawet na sek nie moge wbic do samej gry:/ rozumiem ze to problem nie z mojej strony tylko serwera gry? bo u mnie samego nie zmienilo sie od wczoraj nic w kompie;]
no nic moze jakis adminek w koncu sie wypowie
Mi działało jeszcze rano, dodam że na sto procent to problem serwera, bo koledze na innym serwerze działa wszystko.
Admin 50 min temu napisał na FB, że już problem został naprawiony :
The Settlers Online Polska Przyczyną powyższych problemów mogą być błędne/nieaktualne dane w pamięci podręcznej przeglądarki (tzw. cache). Proszę wyczyścić cache przeglądarki i spróbować zalogować się ponownie. Jeśli to nie rozwiąże problemu, należy napisać do naszego supportu.
BB_xaar
Czysciłem wszystko, testowałem na 3 przeglądarkach i nic:( Moze zapomnieli naprawic nasze s3 ;p
Boro_6_9
05.03.2012, 16:36
Nie da się grać z mojego konta i próba podglądnięcia go z innego konta kończy się zerwaniem połączenia. Jaka może być przyczyna?
thegregor
13.03.2012, 17:12
mi tak samo
mi cały czas wywala z gry a używam FF, czy będą planowane jakieś zmiany aby to się nie pojawiało
Drabisko
14.03.2012, 18:48
Coś za często te problemy się pojawiają. Są dni,kiedy zalogowanie się do gry graniczy z cudem.
Tak jest np.dzisiaj.
Neta mam działającego bez zarzutów na innych stronach,czy grach przeglądarkowych.
Zdaje się że popularność gry przerosła jej możliwości na etapie Beta.
nie można zalogować się na nowej Ziemi ... macie ten sam problem?ikona "GRAJ" aktywna nie jest
diablo88
14.03.2012, 22:22
Ja mam problem ze mi cały czas się wylogowuje pisze ze " połączenie z serwerem zostało zerwane " ale jak zainstalowałem najnowszą wersje adobe flash to źle grę wczytuje nic nie mogę w niej zrobić nawet jest tak na internet explorer
Mojojojek
14.03.2012, 22:30
Więc tak nie jestem specjalista ale może wam pomoge o to co powinniście zrobić i przyczyny tego problemu
1.Wolna prędkość internetu.
2.Pełny Serwer.
3.Aktualizacja wtyczki java oraz flash.
Więc tak nie jestem specjalista ale może wam pomoge o to co powinniście zrobić i przyczyny tego problemu
1.Wolna prędkość internetu.
2.Pełny Serwer.
3.Aktualizacja wtyczki java oraz flash.
1 20 chyba jest w miarę szybkością, i reszta lata jak burza
2 ale dlaczego wszystkich nie wywala tylko "wybrańców" spotyka co chwila komunikat " połączenie z serwerem zostało zerwane "
3 najnowsze wersje
ale dzięki za chęci pomocy ,mam nadzieje że znajdzie się jakaś dobra duszyczka Twojego pokroju która poradzi co z tym fantem zrobić
No ja mam tak samo u mnie na kompie..., co chwile mnie wywala (czasami po sekundzie od zalogowania, czasami po 5minutach... roznie to bywa, ale wiecej niz 5minut od zalogowania polaczenie raczej nie trwa),
A najlepsze jest to, ze w pracy na o wiele gorszym necie i sprzecie moge grac normalnie ;)
Moze ktos ogarniety, albo z suportu udzielic nam informacji o co chodzi, bo z tego co widze, dosc sporo osob ma ten problem i na bank to jest wina gry,
Pozdrawiam serdecznie!
Problem opisany wyżej ("co chwile mnie wywala") może być spowodowany błędnymi/nieaktualnymi/uszkodzonymi w pamięci podręcznej przeglądarki. Proszę spróbować wyczyścić cache i zalogować się ponownie. Za ww. problem mogą odpowiadać również różne pluginy/addony.
Khenciko
16.03.2012, 18:18
Wyczyściłem pamięć podręczną. Wyłączyłem addony. Zanim załadowała się grafika, wyrzuciło mnie z gry z powodu połączenia. Jakieś inne pomysły? Używam Firefoxa.
Mam to samo co koledzy od wczoraj popołudniu wyrzuca mi że połączenie zostało przerwane.
U mnie również ten błąd występuje, na różnych przeglądarkach od Opery przez FF, Chrome, a nawet na IE, chociaż na nim najrzadziej. Problem leży ewidentnie po stronie gry/serwera(?) bo czyszczenie cache'a nic nie daje. Żadnych pluginów/addonów nie używam.
Być może, jak ktoś wyżej wspomniał może być to winą przeciążeń, ponieważ nocą ten problem jeszcze ani razu nie wystąpił, natomiast po południu i wieczorami nagminnie.
JA mam to rano np teraz a jest 7:50
amelia2010
08.04.2012, 15:35
Wogól
amelia2010
08.04.2012, 15:35
Wogule Nie da się grać, pisze ciągle '' BŁĄD'' ;/
Asgharoth
08.04.2012, 16:29
To wina Twojego sprzętu/oprogramowania. Ja siedzę całymi dniami i nie ma żadnego problemu z połączeniem. Miałem kiedyś (raz) opisywane przez Was błędy ale to wtyczka za to odpowiadała. Odinstalowałem , wyczyściłem wszystkie dane przeglądarki i chodzi dalej bez problemu. Polecam to samo.