Zobacz pełną wersję : Drobny błąd opisu budynu
Podczas gry w samouczku podczas 3 lub 4 misji mam zbudować chatę leśnika, a w statusie wybudowanych budynków jest napisane że mam 0/1 chatę drwala. Generalnie wygląda to tak http://zapodaj.net/8242d6d7caa2.jpg.html
Niby pierdoła ale może dałoby się to w późniejszych wersjach naprawić
Pozdrawiam
Błąd już zgłosiłem, jest pod twoim tematem, ale dobrze, że ktoś się tym interesuję :P
http://zapodaj.net/b1395c24b40d.jpg.html
na tym screeenie jest napisane że dom władyki ma ograniczone miejsce. pytanie brzmi: nie miało być dom władcy ?
Pozdraiwam
No zobacz jak to człowiek nie słuchał na lekcjach ;pp
Nie, dom władyki.
http://pl.wikipedia.org/wiki/W%C5%82adyka
Błąd już zgłosiłem, jest pod twoim tematem, ale dobrze, że ktoś się tym interesuję :P
Byłoby miło gdyby Twoja pisownia też nie odbiegała od standardów ;)
Piszemy Twoim a nie twoim.
Byłoby miło gdyby Twoja pisownia też nie odbiegała od standardów ;)
Piszemy Twoim a nie twoim.
Próbując mnie poniżyć (?) albo dowieść, że jestem nieomylny, chcę cie zapewnić, że nie jestem nieomylny, JEDNAKŻE w tym przypadku to ty się mylisz.
Gwoli ścisłości, forum to nie ta sama forma co list formalny i pisanie zaimków osobowych (twoim, ciebie) wielką literą ( nie z wielkiej litery, z dużej litery) to nadużycie. Pisanie ich małą literą, tutaj, to nie żaden błąd :)
Próbując mnie poniżyć (?) albo dowieść, że jestem nieomylny, chcę cie zapewnić, że nie jestem nieomylny, JEDNAKŻE w tym przypadku to ty się mylisz.
Gwoli ścisłości, forum to nie ta sama forma co list formalny i pisanie zaimków osobowych (twoim, ciebie) wielką literą ( nie z wielkiej litery, z dużej litery) to nadużycie. Pisanie ich małą literą, tutaj, to nie żaden błąd :)
Nie chcę zbytnio się spierać z Tobą ale jeśli już tak drążysz temat to pozwolę sobie zacytować pewną wypowiedź z z serwisu www.poradnia.pwn.pl
cytat:
Zaimki osobowe w korespondencji piszemy, rozpoczynając je wielką literą. Czy zasada ta powinna być stosowana także w Internecie, jeśli w tekście umieszczonym na forum dyskusyjnym lub czacie zwracamy się bezpośrednio do konkretnej osoby lub grupy osób?
Zasady pisowni zaimków (osobowych i dzierżawczych) są takie same i w korespondencji tradycyjnej, i w internecie (także w SMS-ach). Powinniśmy więc pisać: „Myślę o Tobie”, „Chcę Cię zapytać...”, „Odpowiem Wam jutro”, „Twój pomysł mi się nie podoba”.
Wątpliwości co do pisowni omawianych zaimków mają zapewne związek z tym, że grzeczność językowa się demokratyzuje i upraszcza. Mówimy i piszemy szybko, stąd piszącemu w szybkim tempie na klawiaturze komputera wygodniej jest nie używać klawisza shift. Być może w przyszłości wskazane zasady się zmienią. Na razie ze względów grzecznościowych adresata każdego komunikatu, niezależnie od medium, należy zapisać wielką literą.
— Małgorzata Marcjanik, prof., Uniwersytet Warszawski
Mam nadzieję, że nie będziemy drążyć tego tematu na forum jeśli chcesz dyskutować to zapraszam na PW.
Pozdrawiam
Swoją drogą określenie Dom Władyki jest lepszym pomysłem niż Dom Władcy.