PDA

Zobacz pełną wersję : Drobny błąd opisu budynu

Tedie
26.01.2012, 17:15
Podczas gry w samouczku podczas 3 lub 4 misji mam zbudować chatę leśnika, a w statusie wybudowanych budynków jest napisane że mam 0/1 chatę drwala. Generalnie wygląda to tak http://zapodaj.net/8242d6d7caa2.jpg.html
Niby pierdoła ale może dałoby się to w późniejszych wersjach naprawić
Pozdrawiam

Czosu
26.01.2012, 17:16
Błąd już zgłosiłem, jest pod twoim tematem, ale dobrze, że ktoś się tym interesuję :P

Tedie
26.01.2012, 17:32
http://zapodaj.net/b1395c24b40d.jpg.html
na tym screeenie jest napisane że dom władyki ma ograniczone miejsce. pytanie brzmi: nie miało być dom władcy ?
Pozdraiwam
No zobacz jak to człowiek nie słuchał na lekcjach ;pp

Czosu
26.01.2012, 17:33
Nie, dom władyki.
http://pl.wikipedia.org/wiki/W%C5%82adyka

Jadewas
26.01.2012, 19:34
Błąd już zgłosiłem, jest pod twoim tematem, ale dobrze, że ktoś się tym interesuję :P
Byłoby miło gdyby Twoja pisownia też nie odbiegała od standardów ;)
Piszemy Twoim a nie twoim.

Czosu
26.01.2012, 19:40
Byłoby miło gdyby Twoja pisownia też nie odbiegała od standardów ;)
Piszemy Twoim a nie twoim.
Próbując mnie poniżyć (?) albo dowieść, że jestem nieomylny, chcę cie zapewnić, że nie jestem nieomylny, JEDNAKŻE w tym przypadku to ty się mylisz.
Gwoli ścisłości, forum to nie ta sama forma co list formalny i pisanie zaimków osobowych (twoim, ciebie) wielką literą ( nie z wielkiej litery, z dużej litery) to nadużycie. Pisanie ich małą literą, tutaj, to nie żaden błąd :)

Jadewas
26.01.2012, 19:57
Próbując mnie poniżyć (?) albo dowieść, że jestem nieomylny, chcę cie zapewnić, że nie jestem nieomylny, JEDNAKŻE w tym przypadku to ty się mylisz.
Gwoli ścisłości, forum to nie ta sama forma co list formalny i pisanie zaimków osobowych (twoim, ciebie) wielką literą ( nie z wielkiej litery, z dużej litery) to nadużycie. Pisanie ich małą literą, tutaj, to nie żaden błąd :)

Nie chcę zbytnio się spierać z Tobą ale jeśli już tak drążysz temat to pozwolę sobie zacytować pewną wypowiedź z z serwisu www.poradnia.pwn.pl
cytat:
Zaimki osobowe w korespondencji piszemy, rozpoczynając je wielką literą. Czy zasada ta powinna być stosowana także w Internecie, jeśli w tekście umieszczonym na forum dyskusyjnym lub czacie zwracamy się bezpośrednio do konkretnej osoby lub grupy osób?
Zasady pisowni zaimków (osobowych i dzierżawczych) są takie same i w korespondencji tradycyjnej, i w internecie (także w SMS-ach). Powinniśmy więc pisać: „Myślę o Tobie”, „Chcę Cię zapytać...”, „Odpowiem Wam jutro”, „Twój pomysł mi się nie podoba”.
Wątpliwości co do pisowni omawianych zaimków mają zapewne związek z tym, że grzeczność językowa się demokratyzuje i upraszcza. Mówimy i piszemy szybko, stąd piszącemu w szybkim tempie na klawiaturze komputera wygodniej jest nie używać klawisza shift. Być może w przyszłości wskazane zasady się zmienią. Na razie ze względów grzecznościowych adresata każdego komunikatu, niezależnie od medium, należy zapisać wielką literą.

— Małgorzata Marcjanik, prof., Uniwersytet Warszawski

Mam nadzieję, że nie będziemy drążyć tego tematu na forum jeśli chcesz dyskutować to zapraszam na PW.
Pozdrawiam

Jerdas
27.01.2012, 15:31
Swoją drogą określenie Dom Władyki jest lepszym pomysłem niż Dom Władcy.