Zobacz pełną wersję : Manga&Anime
Nie wiem czy ktoś z tu obecnych ogląda Anime lub lubi czytać mangę ale jeśli ktoś taki się znajdzie zachęcam do przedstawienia swoich ulubionych i polecanych serii anime i mang.
U mnie na Pierwszym miejscu z mangi już od paru lat i pewnie zostanie do końca jest Berserk polecam każdemu
Jeśli chodzi o anime to nie mam numeru 1 ale mogę polecić parę serii:
-Elfen Lied
-Ao no Exorcist
-Pandora Hearts
-Fullmetal Alchemist
-Fairy Tail
Ja tylko i wyłącznie : Dragon Ball wszystkie serie :) Może już nie powinienem oglądać takich rzeczy bo 20 lat nie długo. Ale po prostu się nie da.
Ja jeszcze całego Dragon Balla nie oglądałem jestem teraz w 1/4 Dragon Ball Z ;) a jeśli chodzi o wiek to znam parę osób które mają 20-25 lat i nadal oglądają anime ;D ja mam skończone 18 i nie mam zamiaru w ciągu kilku najbliższych lat zrezygnować z oglądania ;p.
Totalover
25.01.2012, 20:39
Ja czytam naruto i bleach, naruto nowy chapter dzisiejszy super, a bleach zawieszony ;(
Dragon Ball, to były wspaniałe czasy :) Obecnie oglądam Wakfu i czekam na drugi sezon z dubbingiem.
Jak ja miałbym wymieniać to nikt nie chciałby czytać.
Ale te najbardziej lubiane:
Dragon Ball (manga i anime)
Code Geass (A)
One Piece (M i A)
Naruto(M i A)
Elfen Lied (M i A)
Psyren (M)
Hellsing (M i A)
Bleach (M i A)
I wiele innych mniej lub bardziej znanych :)
Ja jeszcze całego Dragon Balla nie oglądałem jestem teraz w 1/4 Dragon Ball Z ;) a jeśli chodzi o wiek to znam parę osób które mają 20-25 lat i nadal oglądają anime ;D ja mam skończone 18 i nie mam zamiaru w ciągu kilku najbliższych lat zrezygnować z oglądania ;p.
Ja dopiero 10 odcinków Dragon Ball Z obejrzałem :) 1 seria czyli Dragon Ball za mną, DB to Anime przy której dorastałem i nie mam zamiaru rezygnować nagram na płytkę i za kilka lat znów sobie obejrzę !
Donovan znam wszystkie tytuły oprócz Psyren mógłbyś napisać o tym coś więcej? i za Code Geass niebawem się zabieram ostatnio oglądałem dwa odcinki i mi się spodobało ;)
Wnuxorowy
25.01.2012, 23:15
Anime to dobra alternatywa na te wszystkie polskie seriale.
Sporo tego było, ostatnio oglądałem:
Code geass : nawet fajne.
Metalocalypse : aczkolwiek to chyba bardziej kreskowka.
requem for the phantom : ujdzie :)
Guntz : Trzeba dużo cierpliwości i wyrozumiałości :)
No i klasyke typu hallsing mam juz dawno za sobą.
Ja również tego mam sporo więc dam linka
Moja lista Anime (http://myanimelist.net/animelist/Vanord)
Aktualnie tworzę napisy/timing/karaoke do One Piece, oraz staram się tłumaczyć anime Detective Conan
Anime już praktycznie nie oglądam, chyba że jakieś krótkie serie. Czytam za to sporo mang.
Mam wszystkie wydane mangi przez wydawnictwo JPF Fantastica, uzupelniam reszte z Waneko.. :) Z anime na biezaco jestem glownie: Bleach, Naruto, Shagun no Shana, Nurarhion no Mago (czekam na 3 serie), kilkanascie mniejszych serii.. wszystko powolutku.. :)
Code Geass niszczy zawiłością fabuły i pokrętnością. Ale wciąga i jest wpleciona świetna intryga.
Psyren to tylko manga, nie ma anime. Opowiada o chłopaku, który znajduje dziwną kartę telefoniczną. Okazuje się, że jest ona przepustką do tajemniczego świata Psyren. W dodatku okazuje się, że niektórzy ludzie znikają i jest to spowodowane tą kartą. Bohater używa jej i przenosi się do tego świata. Tam spotyka innych ludzi, którzy muszą walczyć o przetrwanie. Są kierowani przez tajemniczy głos, z jednego punktu do drugiego. Po drodze czekają ich niebezpieczeństwa. Po przejściu punktu wracają do swojego świata, dopóki głos nie wezwie ich ponownie.
Jest tam zawarta świetna historia. Na początku trochę nudne i dziwne. Ale gdy zaczyna się rozwijać, a bohaterowie odkrywają swoją moc. Rośnie napięcie i ujawnia się niezła wizja świata. Ogólnie świetna manga. I zakończenie też znakomite. Polecam :)
Nom istnieje duża różnorodność wiec każdy znajdzie coś dla siebie.
http://myanimelist.net/animelist/Tsu3 i wszystko jasne :D
Obejrzałem Naruto, 200~ odcinków Naruto Shipuuden, Bleach, Full Metal Alchemist i Full Metal Alchemist: Brotherhood a teraz oglądam Mirai Nikki :)
Ja uwielbiam GTO, Ghost in the Shell, Serial Experiments Lain. I z dzieciństwa Sailorki :-D
Code Geass obie serie, chyba moje ulubione...
Lubię anime o geniuszach, jak CG i Death Note. Możecie jakieś polecać :)
A oprócz tego standardowo jak większość:
Naruto / Shippuuden
Bleach
Death Note
Hellsing / OVA
DB / DB Z / DB GT
Mobile Suit Gundam
Bakuman
GTO
I wieeelee innych. To ulubione :)
Sentrosii
29.02.2012, 00:57
Hai!
Nie tracę życia na manga ani anime.
To nie wchodź tutaj, jeżeli się tym nie interesujesz i się nie wypowiadaj.
Moje ulubione to:
- Kontraktorzy
- Death Note
- Fullmetal Alchemist
- Naruto
I Fairy Tale - ale oglądam to raczej z nudów aniżeli z wielkiego zainteresowania
A ja napiszę że mam 27 lat, jedynymi anime jakie oglądałem były (i są z racji tego że mam małą córeczkę, z którą czasem oglądam) Muminki (tak, muminki to anime niestety taka prawda :P ), Dragon Ball (do dzisiaj mam wszystkie serie na komie :P) oraz wszystkie z historycznej Polonii 1!!!
Ja mam 25 lat, ogladam anime i wcale sie tego nie wstydze. Znam tez PELNO ludzi w moim i podobnym wieku ogladajacych anime badz czytajacych mange. Wiec nie mam pojecia skad sie wzielo wczesniejsze stwierdzenie wzgledem wieku. Mangi przeczytalem chyba tylko dwie, Claymore i Berserk, a to dlatego, ze nie ma szans na kontynuacje anime. Sporo tych animaczy widzialem, a tu takie moje top :) kolejnosc w zasadzie dowolna i od samopoczucia zalezna:
Fullmetal Alchemist Brotherhood, Narut/Shippuuden, Bleach, One Piece, Berserk, Claymore, Death Note, Fairy Tail, D.Gray-Man, Requiem of the Phantom, Elfen Lied... pewnie by sie jeszcze kilka znalazlo, ale aktualnie tyle mi do glowy przychodzi.
Mojojojek
14.03.2012, 20:23
Tu macie moją anime liste bo mi się nie chce wymieniać :P
http://www.anime-planet.com/users/MoJo997
Sir_Zielony
15.03.2012, 00:54
Ja może fanatykiem anime nie jestem ale lubię obejrzeć bardziej "wybitne" pozycje :) Ostatnio skończyłem oglądać "Ergo Proxy", teraz przymierzam się do "Highschool of the Dead".
Anime i mangą zainteresowałam się dopiero na studiach bo często mieliśmy przerwy po 1 godz i nie było co robić więc każdy siadał przed komputerem i oglądał 2 odcinki ;p
Moje ulubione :Amatsuki, Bleach, Broken Blade, Fairy Tail, Fullmetal Alchemist, Juuni Kokki, NANA, Naruto, Natsume Yuujinchou, Paradise Kiss, Samurai Champloo, Seirei no Moribito
EdwardJasiu
18.03.2012, 22:28
Ja siedzę w tematyce mangi i anime od 11 lat ( mam 19 lat ) - można by powiedzieć , że jestem uzależniony - każdą wolną chwile przeznaczam na anime lub mangę , sam rysuje , uczestniczę w konwentach , słucham radia aoi i banzai radio . Mam kolekcje ok 100 figurek ( w większości gashapony za 20 zł , ale i znajdą się i te większę z segi,bandai , nenodroidy czy figmy ;) ) , mam naprawdę sporą stertę mang : z jpfu , waneko , studia jg , egmontu , a nawet unikaty z kasenu czy mandagory , no i nieco mniej anime :)
a oto lista anime , które polecam :
- fairy tail
- one piece
- elfen lied
-beelzebub
- detroid metal city
Skoro już tak się licytujemy to ja powiem, że mam prawie 30 lat i chociaż nie jestem maniakiem to lubię szczególnie animcowe cyberpunki i koncepcje wampirów. Co za tym idzie ulubione to Akira, Ghost in the shell, Hellsing, Vampire hunter D i Bloodlust. A z innej beczki to nieśmiertelny Dragon Ball :D
moje :
- Ao no Exorcist ( do gustu jakoś mi nie przypadł )
- Angel Beats
- Naruto , Naruto Schippuuden ( manga i anime )
- Bleach ( Manga i Anime ) - moje ulubione puki co
- Schaman king
- Galactic football
- One piece ( obecnie dopiero zaczynam to oglądać i nawet całkiem całkiem )
maarcuuu
27.03.2012, 19:28
Tylko Naruto. Nie wiem, jakoś tak weszło i nie chce uciec ;)
Bloodys117
27.03.2012, 19:34
Naruto i Naruto Shippuuden
Death Note
Dragon Ball (klasyka ;p)
Natsume Yuujinchou
duzo tego nie ma ale staram się być na bieżąco :d
Ohaio minna!!
Moje ulubione serie:
1.Pandora Hearts
2.Bleach
3.FMA
4.07 Ghost
5.Kuroshitsuji
6.Naruto
7.Hetalia *3*
8.Tsubasa Chronicle
I moje ulubione z dzieciństwa DragonBall of corzzz :3
Aaaaj prawie zapomniałam o Shaman King dzięki, któremu wgl zaczęłam oglądać anime i czytać mangę :3
Oglądałam Death Note (filmową wersję też :D) Code Geass, Kuroshitsuji (chociaż anime jest kiepskie w porównaniu z mangą, bardzo polecam OAVki), Naruto (już nie jestem na bieżąco TT_TT) ,ouran highschool host club (baaardzooo śmieszne), Soul Eater, Guilty Crown (bardzo żałuję xD), a teraz zabieram się za Another ^^ Mam też na koncie kilka serii, o których wolałabym zapomnieć -.-
mangi nie czytam, ale anime chętnie oglądałam
Dragon ball
Sailormoon
W królestwie kalendarza
tygrysia maska
yattaman
Capitan Tsubasa
i wiele innych znakomitych z lat '90 <3
Dragon Ball
Naruto
Bleach
FMA
Claymore
Hellsing
code geas
death note
i wiele innych :D
Kasteros
26.05.2012, 22:27
Może mi ktoś napisać na pw dobre anime? obecnie obejżałem:
-High shchool DxD(moim zdaniem bezkonkurencyjne)
-Brave 10
-Bleach
-Fairy tail
-Kaze no Stigma
-Mirai Nikki(moim zdaniem bezkonkurencyjne po za high school DxD)
-Code geass
-guilty crown
-elfen lied
-Tasogare otomo x amnesia
-black blood brothers
-Kore wa zombie desu ka
-death note
-devil may cry
-fate/zero
-zero no tsukaima
-chrome shelled regios
-ao no exorcist
-ISEKAI NO SEIKISHI MONOGATARI(musialem wkleić tytuł :P)
-soul eater
-angel beats
-ichiban ushiro no daimaou
-durarara
-fullmetal alchemist brotherhood
-queen's blade
-d.gray-man
-shuffle
-toradora
-chu-bra
-hellsing
Takie serie jak : cowboy bebop, samurai champloo, death note i wiele innych.
Obecnie mam mało czasu na anime - natomiast moja żona jest cały czas w temacie.
Co do mangi to online bleach i od czasu do czasu jakieś hmmm... ecchi ?
Kasteros
06.06.2012, 23:19
:D jak chcesz ecchi jakieś to polecam High school DxD, Sankarea, Tasogare otomo x amnesia czy chrome shelld, to są ecchii o dobrej fabule :P z kolei jesli chcesz obejrzec dramat typu death note(ale z wieksza iloscia akcjii) to polecam code geass(oraz code geass R2) :P w pewnych momentach chiałoby się pojechać do wydawcy mangi czy anime i po prostu go ubić :P
Przypomniałem sobie całkiem niezłą anime - Shigurui, Blue Submarine No. 6, Ninja Scroll, Serial Experiments Lain, Papurika i inne o których zapomniałem :P
Sorka ale raczej nie podam swoich typów mangi bądź anime, za dużo by tego było... powiem tylko ile ich łącznie obejrzałem, oglądnąłem, przesłuchałem :p
Ogólnie ok. 7000 tys. :)
"Higurashi no Naku Koro ni".
Śmiejący
30.08.2012, 17:33
Ostatnio Gintama, porywająca bajucha! ;D
Wcześniej Elfen Lied (chyba najlepsze co mogli zrobić), Soul Eater (wersja anime różni się mocno od mangi) i Samurai Jack(to musicie znać ;D )