PDA

Zobacz pełną wersję : BUG: Walka

SkyshirO
23.01.2012, 03:37
Mianowicie wybrałem się na pierwszą bitwę i tu pojawia się problem ponieważ zamiast iść na osadę na którą nakierowałem żeby atakowali to pierw Poszli na osadę która była ledwo widoczna bo ten teren nie jest jeszcze odkryty, moim zdaniem nie powinno tak to wyglądać.
ScreenShot

Degnir
23.01.2012, 08:39
Niestety, wiele osób tak ma, sam jestem dobrym przykładem :)
To jest chyba jedyny element zaskoczenia w tej grze, gdy inny obóz 'przyciągnie' twojego generała..

BB_xaar
23.01.2012, 09:10
Sytuacja opisana powyżej to nie błąd - pewnie zastanawialiście się, dlaczego na 'trudniejszym' terenie jest obóz tylko z 10 wrogimi jednostkami... ;)

W ten sposób gracz uczy się, że trzeba zwracać uwagę również na obozy znajdujące się w pobliżu.

Degnir
23.01.2012, 09:39
ja znalazłem w sektorze 3 między obozami 40 łotrzyków/40 miotaczy i podobnymi jeden z 5 łotrzykami i 5 miotaczami xD to też zastanawiające..

SkyshirO
23.01.2012, 18:23
Sytuacja opisana powyżej to nie błąd - pewnie zastanawialiście się, dlaczego na 'trudniejszym' terenie jest obóz tylko z 10 wrogimi jednostkami... ;)

W ten sposób gracz uczy się, że trzeba zwracać uwagę również na obozy znajdujące się w pobliżu.

Tak tylko że ten obóz był na strefie której jeszcze nie odkryłem, tak jak na zdjęciu był ledwo widoczny, więc jak dla mnie to lekka przesada że rzuca się na obóz którego prawie nie widać bo teren nie został odsłonięty.

Salh
26.01.2012, 12:12
Tak tylko że ten obóz był na strefie której jeszcze nie odkryłem, tak jak na zdjęciu był ledwo widoczny, więc jak dla mnie to lekka przesada że rzuca się na obóz którego prawie nie widać bo teren nie został odsłonięty.

Powiedziałbym, że to nadal nie jest bug.

Gdyby wrogi obóz z nieodkrytej mapki nie ściągał twoich jednostek, niektóre miejsca były by łatwe do exploitowania. Dodatkowo, z reguły możesz tak ustawić swój obóz, żeby atakować z odpowiedniej strony i nie dać się przechwycić.

Merkor
26.01.2012, 12:14
Dokładnie tak jak mówi Salh, na forum jest poradnik do atakowania obozów który pokazuje jak przejść żeby ominąć jak najwięcej obozów.

http://forum.thesettlersonline.pl/threads/14837-Poradnik-Podbijanie-stref-naszej-wyspy.

Maksiu
26.01.2012, 12:19
Ten screenshot to normlanie powala czytelnością, ale to szczegół. A tak BTW to każdy obóz bandytów ma strefę oddziaływania i jak genek będzie szedł za blisko takiego obozu to go przyciągnie i będzie walka, więc to żaden bug.

Mesemir
26.01.2012, 17:55
ale to nie dziala tak jak powinno, ja tez tak juz mialem ze atakowalem kompletnie inny oboz, trasa pokazywana byla zupelnie inna a general ni z tego ni z owego idzie sobie jak chce w srodek wroga