Zobacz pełną wersję : Forum
Witam
Chciałem przekazać drobną uwagę, forum co prawda działa aczkolwiek nie można wejść przez stronę główną http://www.thesettlersonline.pl/ wygląda na brak przekierowania :D...ja wchodzę na forum przez news'a
@Fanatyk,
W grze działa normalnie :)
Właśnie wszedłem klikając prosto w link pod avatarem w grze :)
Nie w samej grze tylko na stronie glownej po zalogowaniu się :)...klikam w FORUM i nie ma przekierowania :)
Sprawdziłem, też przenosi :)
U mnie nie działa :) stąd ten temat :)...używam firefoxa a Ty?
Sprawdziłem na FireFox, Chrome i Safari, na wszystkich bez problemu przekierowało. Dziwne, sprawdź u Ciebie np. Chrome lub Safari :)
Przekierowuje bez problemu na przeglądarkach na Windowsie i na Androidzie :)
Sprawdziłem na Chrome, faktycznie działa, niestety na firefox'ie nadal tak samo.
Skoro u Ciebie jest ok to musi być u mnie coś nie tak :). Dzięki za informacje :)
Forum mi się rozjeżdża - pojawia się suwak na dole, przewijanie w poziomie.
Standardowa rozdzielczość: 1024*.
*) no, 1024x600, ale to akurat zmienia kwestię suwaka pionowego, right?
Dlaczego część wątków próbuje mi się otworzyć w Google Docs?
Używam Chrome'a.
Mi na Chrome otwiera normalnie :)
Wątki na forum zdecydowanie nie powinny otwierać się w "Google Docs" ^^
Co do braku (a raczej błędnego) przekierowania do forum ze strony głównej - prawdopodobnie teraz już będzie wszystko działać, a gdyby tak nie było, proszę o informację. :)
EDIT: okazuje się, że niektóre osoby mogą nadal mieć problem z dostaniem się na forum - widocznie nie wszystkie zmiany się jeszcze rozeszły. Jedyne co można poradzić w takim przypadku to cierpliwość.
Udało mi się wejść na forum przez forum angielskie :) zmieniłem w adresie tylko końcówkę z com na pl :)
Mam problem z forum, myślę że każdy ma - byłoby świetnie coś z tym zrobić. Chodzi o to, że ikonki przeczytanego forum się nie aktualizują.
Jeśli przeczytam wszystkie tematy w danym dziale, to na stronie głównej on wciąż jest oznaczony jako zawierający nieczytane wątki. Dopiero wejście do niego (na stronę główną działu) powoduje, że cały dział oznaczany jest jako przeczytany.
Bardzo utrudnia to odnajdywanie nowych postów i zmusza nas do klikania milion razy na działy bez nowych wpisów. Będę wdzięczny za zrobienie z tym czegoś.
Trwają prace nad kilkoma usprawnieniami związanymi z forum - trzeba jeszcze troszkę na nie poczekać. :)
Przy okazji: okazało się, że za błędne przekierowywanie do forum (otwierasz adres forum -> przekierowuje Cię na stronę główną) były odpowiedzialne nieaktualne dane w pamięci podręcznej przeglądarki. Tak więc, jeżeli ktoś nadal ma taki problem, to rozwiązaniem jest wyczyszczenie cache.