Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 89

Wątek: Problemy z logowaniem

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Nadal problemy!! Mam na jednym kompie winde 8.1 i ubuntu. Na windzie problemy z logowaniem, czyszczone przeglądarki, instalowane nowe i nadal nic. Nie jest to coś wspólnego z Flashem ??
    Na Ubuntu chodzi, aż miło. Od dwóch tygodni pracuje tylko na Ubuntu i gdyby nie małe niuanse windy to już dawno wywalam ten syf ;-)

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    ja mam to samo albo nie moze wczytac mapy albo albo wyrzuca geolog nie znajduje ale przy drugim logowaniu (jesli sie uda) okazuje sie ze jest

Początkujący Osadnik Awatar Armageddon88
    Serwer
    Nowy Świat
    Gram w tą grę od 2,5 roku i po raz pierwszy od tego czasu nie mogę zalogować od dłużej niż jednego dnia.

Od 4 dni nie potrafię wejść do gry, po ładowaniu się wszystkiego wyskakuje wciąż ten sam komunikat u góry "Problem z połączeniem" u dołu "Połączenie z serwerem zostało przerwane. Prosimy o cierpliwość, staramy się rozwiązać ten problem"

Nic ze znanych sposobów nie pomaga w próbie odpalenia gierki
    szkoda będzie mi eventu, nie mając możliwości grania z przyczyn raczej niewyjaśnionych.

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    u mnie niestety to samo - trochę to dziwne że jednym działa a innym nie, po prostu mistrzostwo świata w programowaniu.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    co jest grane od 2 dni nie mogę się zalogować

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Mam najnowszego Flasha i od dzisiaj nie mogę się zalogować (używam Ubuntu) Mam komunikat że muszę sobie zainstalować najnowszą wersję Flasha. Na windzie działa. Jednak to problematyczne co chwile restartować kompa na windę, bo na co dzień używam ubuntu...

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    i tak ci nikt nie odpowie z tego co widzę moderatorzy admini i cała reszta albo nie istnieje albo nic nie robi po co wogóle ten dział jak cała ekipa ma go gdzieś?

Początkujący Osadnik Awatar Armageddon88
    Serwer
    Nowy Świat
    Chciałem sprawdzić czy może to być wina systemu i zainstalowałem sobie VirtualBoxa na którym stworzyłem czysty wirtualny system i co się okazuje, brak zmian, nadal to samo "Połączenie z serwerem zostało przerwane. Prosimy o cierpliwość, staramy się rozwiązać ten problem", czyli nawet nowy świeży czysty system nic nie zmienia...

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    no ja postawiłem na virtualboxie ubuntu a normalnie jestem na win7 i tu i tu to samo. Założyłem testowe konto na serwerze testowym settlers i tam też nie śmiga.
    Na 1000 prób ze dwa razy ok 24 się udało zalogować a po refreshu znów błąd. Wychodzi mi już tylko na to że jeden z serwerów jest lipny i szczęsliwcy którym jest przydzielany do obsłużenia gry mają pecha. Stąd mnóstwo osób nie ma problemu a jakaś tam część ma, chociaż wcześniej logowała się bez problemów.

to żądanie się wywala:
    http://w07g01.thesettlersonline.pl/GameServer01/amf
    Ostatnio edytowane przez blueomni2 ; 16.03.2015 o 17:15

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Jako, że przez TORa da się połączyć, sprawdziłem kolejną rzecz. Mianowicie łącząc się przez serwer VPN, czyli w zasadzie ukrywając swoje IP jestem w stanie bez problemu wejść do gry, normalnie, na swoim IP nie mam na to szans już prawie od tygodnia, a support bredzi o czyszczeniu pamięci podręcznej. Błąd leży po stronie serwera który z jakichś przyczyn zrywa połączenia z pulą adresów IP.

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów