Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Problem ciągłego pojawiania się powiadomienia o zakończonym zadaniu - próba obejścia

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród

Problem ciągłego pojawiania się powiadomienia o zakończonym zadaniu - próba obejścia

Mała sugestia dla wszystkich mających problem z wyskakującymi co chwilę powiadomieniami o zakończonych zadaniach.

Jak pojawi się niebieska strzałka oznaczająca wykonanie zadania, kliknijcie ją a po otwarciu księgi zadań NIE KLIKAJCIE przycisku Zakończ w uszkodzonym zadaniu tylko ZAMKNIJCIE OKNO Księgi Zadań. Powracająca niebieska strzałka powinna przestać się pojawiać, przynajmniej do momentu kolejnego logowania.

Ja wiem, że potrzeba kliknięcia Zakończ jest czasem silniejsza od człowieka, ale choć raz się powstrzymajcie. Zdaję sobie też sprawę, że to nie jest rozwiązanie problemu tylko próba jego obejścia, ale z braku systemowego rozwiązania trzeba sobie jakoś radzić

Nie wiem co stanie się w przypadku przechodzenia między wyspami, tzn. czy np. po powrocie z przygody księga zadań nie zacznie znów wariować, tego nie sprawdzałem.

Edit:
    Sprawdzone na przygodach - nic nie wyskakuje. Tylko kolejne logowanie powoduje ponowne wyskoczenie błędu.
    Ostatnio edytowane przez zwolk ; 10.04.2013 o 14:37

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Nawet wiele prób obejścia nic nie poskutkuje. Co minutę pojawia się to samo.
    Tu rozwiążesz problemy techniczne - http://forum.thesettlersonline.pl/th...zwi%C4%85zania
    Wejdź, jeśli chcesz znać rozwiązania banalnych problemów.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Może nie wszystkie uszkodzone zadania dają się obejść. Na pewno zadziałało mi na zadaniu Większe Uszkodzenia. W każdym razie warto spróbować

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Witam
    Jam mam ciągle problem z zadaniem , pokonaj wszystkie obozy nieprzyjaciela , włącza mi się to zadanie już od miesiąca . Chociaż jestem na 36 poziomie i to zadanie dawno dawno temu już ukończyłem . Nie wiem jak rozwiązać ten problem.

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez mitrut78 Zobacz posta
    Witam
    Jam mam ciągle problem z zadaniem , pokonaj wszystkie obozy nieprzyjaciela , włącza mi się to zadanie już od miesiąca . Chociaż jestem na 36 poziomie i to zadanie dawno dawno temu już ukończyłem . Nie wiem jak rozwiązać ten problem.
    Mówisz pewnie o zadaniu "Śmierć przywódcom" (link: http://forum.thesettlersonline.pl/th...C3%B3dcom-quot ). Mam tak samo. Wiele prób obejścia nic nie dawało. Kliknij na strzałkę podpisaną "Wykonane zadania", a później kliknij na krzyżyk znajdujący się na prawym górnym rogu listy zadań.
    Tu rozwiążesz problemy techniczne - http://forum.thesettlersonline.pl/th...zwi%C4%85zania
    Wejdź, jeśli chcesz znać rozwiązania banalnych problemów.

Początkujący Osadnik Awatar CzarnaRaja
    Serwer
    Czarci Gaj
    Mi cały czas wyskakuje takie okienko z zadaniem-Zbuduj chociaż 1 warsztat łukmistrza.. I co chwilę wyskakuje.. to jest naprawdę wkurzające... ;/

Sunx
    Ja mam zablokowane zadanie "większe uszkodzenia" wyskakuje mi od listopada zeszłego roku.. . Ciekawe kiedy raczą się tym zająć.

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Możliwe ze coś się w tej kwestii ruszy, na serwerze testowym zauważyłem że miałem zaliczone pod zadanie które było zablokowane bo potrzebny był 8lvl. Ostatecznie zaliczone zostało całe zadanie główne.

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Uprawnienia umieszczania postów