Zamknięty wątek
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Czy warto rozbudować rezydencje powyżej 3 lvl?

  1. #11
    Początkujący Odkrywca
    Dołączył
    12.04.2012
    Posty
    428
    Serwer
    Czarci Gaj
    "w górę to zacznę upować Młyn Prochowy "
    Tu się nie ma co śmiać
    Ja już podniosłem na 5 młyn , cieślę, kołodzieja +piec do tyt i 3 tartaki egz na 4lvl
    Zbieram teraz 18k granitu na 5lvl tych tartaków
    Żałuję że wcześniej na to nie wpadłem.. przy moim systemie bufowania czyli w ciągu 24h mamy bufa x2 prez 18h i 6 na zwykłym to 3 tartaki produkują 3k desek egz zużywając 1700 bali czyli 1300 desek in plus a to idzie codziennie pchnąć za 300m spokojnie
    A człowiek tak lekką ręką oddawał bale za deski 1-1 :P

    a co do kolegi powyżej co ładował monety w 4lvl rezydek na 30lvl to przecież jego sprawa
    99% by tego nie zrobiło on chciał bo taki miał kaprys -jego wyspa
    Ostatnio edytowane przez AndyKozakow ; 18.01.2013 o 13:12

  2. #12
    Osadnik
    Dołączył
    21.03.2012
    Posty
    124
    Serwer
    Czarci Gaj
    Na niskich lvlach, bylo powiedziane - nie warto w ogole, bo po co. Jak komus miejsca brak... Znow, po co? Niech mi ktos wyjasni - po co 6k populacji? Dobra, robienie przygod na 2 weteranow = wiecej wojska = wiecej populacji potrzebne, ale to tez nie 5-6k 50tke dobilem majac cos ponad 3k i spokojnie starczalo, jesli sie przygody robi na biezaco. Teraz mam kolo 5k i robiac bractwa co 2-3 dni nawet sie do limitu nie zblizam, a koszary chodza non stop. Na lvl5 moglbym w sumie wrzucic, bo 600k monet lezy, tylko to sie sprowadza do dekoracji. A jak ktos nie ma co z monetami robic i na populacji mu zalezy, to wieze kupowac, jak tylko sie na handlu pojawia, nie ladowac w rezydencje, ktore kiedys i tak sie na wieze zamieni

  3. #13
    Początkujący Odkrywca Awatar ksiaze
    Dołączył
    01.02.2012
    Posty
    290
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ale wieża zabiera tyle miejsca co 4rezydencje, więc w sumie więcej ludzików ma się z rezydencji.

  4. #14
    Osadnik Awatar ahoj_zeglarze
    Dołączył
    28.02.2012
    Posty
    138
    Serwer
    Nowy Świat
    wieza zabieraja tyle samo miejsca co rezydencja mylisz wieze z forteca....

    a czy wszystko musi sie oplacic? mam kaprys to sobie podniose na 5 lvl
    Ostatnio edytowane przez hababibi ; 19.01.2013 o 11:24

  5. #15
    Odkrywca Awatar sparkz
    Dołączył
    20.01.2012
    Posty
    1,889
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez AndyKozakow Zobacz posta
    Żałuję że wcześniej na to nie wpadłem.. przy moim systemie bufowania czyli w ciągu 24h mamy bufa x2 prez 18h i 6 na zwykłym to 3 tartaki produkują 3k desek egz zużywając 1700 bali czyli 1300 desek in plus a to idzie codziennie pchnąć za 300m spokojnie
    I po ilu miesiacach sie zwroci koszt upgradow ? ;d

    Niech mi ktos wyjasni - po co 6k populacji?
    Po to samo po co duza pojemnosc w magazynach. Robisz przygody regularnie -> nie korzystasz, przez 1-2 dni nie robisz przygod (z jakiegokolwiek powodu) -> koszary stoja nie robiac nic, a gdyby bylo miejsce w domach moznaby sobie zakolejkowac kolejne pare k wojska, ktore kiedys sie przyda, a na pewno nie bedzie przeszkadzac.

    a czy wszystko musi sie oplacic? mam kaprys to sobie podniose na 5 lvl
    pytanie w temacie dotyczy tego, czy to sie oplaca, a nie tego, czy w ramach kaprysu mozna sobie poupgrade'owac ;p
    Ostatnio edytowane przez sparkz ; 19.01.2013 o 13:51
    "Ordered a Caesar Salad today, proceeded to stab it 23 times before consumption. Nobody else found it as hilarious. "

  6. #16
    Osadnik
    Dołączył
    21.03.2012
    Posty
    124
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez sparkz Zobacz posta
    Po to samo po co duza pojemnosc w magazynach. Robisz przygody regularnie -> nie korzystasz, przez 1-2 dni nie robisz przygod (z jakiegokolwiek powodu) -> koszary stoja nie robiac nic, a gdyby bylo miejsce w domach moznaby sobie zakolejkowac kolejne pare k wojska, ktore kiedys sie przyda, a na pewno nie bedzie przeszkadzac.
    No to fakt, jak jest przerwa w przygodach to jakas tam uzytecznosc sie pojawia. Zalezy jak czesto ktos ma przerwy... Wiekszosc jednak gra czesto i przygody robi na biezaco, wiec w takiej sytuacji taka populacja idzie troche na marne. U mnie pewnie czesc rezydencji pojdzie pewnie z czasem pod noz. No i latwiej zapelnic magazyn produkujac np. 80 czy 100k chleba na dobe, niz zapelnic 6k populacji wojskiem

  7. #17
    Początkujący Odkrywca
    Dołączył
    16.03.2012
    Posty
    401
    Serwer
    Nowy Świat
    ja mam obecnie ponad 9k populacji i jakies 20 rezydencji zostalo do poniesienia z 3 na 5ty ....
    czy sie oplaca kwestia sposobu i podejscia do gry....

    nie mam miejsca na wyspie na kolejne rezydencje wiec podnosze ....mam zapas kazdego rodzaju wojska 500 (na wszelki wypadek ze jak strace cos to nie placze bo mam zapas by to pokryc) ... dodatkowo ponad 1k rek, lucz i koni ... tzw mieso armatnie , w nocy nie gram wiec sie zapas robi i potrzebne miejsce .... jak siadam na gre to robie np Byczka , Bractwo lub Czarnych .... przygoda zajmuje mi srednio 30min + transport wojsk kolejne 30min , czyli po godzince mam z glowy ... nie mam czasu by bawic sie z przygoda dluzej dlatego stosuje taka taktyke ....kwestia wyboru

Zamknięty wątek

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów