Strona 1 z 5 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Wątek: Wiktor Podstepny -naprawde podstepny ....

Osadnik
    Serwer
    Kolonia

Wiktor Podstepny -naprawde podstepny ....

Takich jaj jeszce nie mialem wiec opisze na forum ....

Robilem sobie dzis wiktora zrobilem pierwszy blok - wszystko ladnie weszlo, zrobilem 2gi blok tez wszystko ladnie weszlo... ale nie moglem sie doliczyc 23 konnych ktorzy nie powinni zginac
    caly happy zrobilem 3 blok i tu zonk.... pierwszy genek skonczyl walke (przegral) po paru sekundach mimo ze powinien walczy pare minut, no ale nic zdarza sie przeie zle cos wysalc. Weteran wykonczyl przywodce wrocil do obozu sprawdzilem ilu zginelo i zrobilem screena: nr1 ladnie widac ze cala armia jest wylazlem na wyspe i wlazlem do przygody nazad a tu...
    wszyscy genkowie martwi, armii nie ma a ustawienie obozow jak przed drugim blokiem O_O, a przywodcy na srodku i poprawej dalej istnieja.
    W poczcie czekaja na mnie raporty z walk HGW skad wzietych, generalowie 3 razy zbaczali a jak widac na screenie z okna wiadomosci slowa o tym nie ma.
    Jednym slowem serwer sam sobie z dowolnych miejsc powysylal cale wojsko, ktorego nie bylo i stoczyl walki z obozami ktore sie reinkarnowaly...

Straty: 140puszkarzy 70 kusznikow 163 Elitarnych 250 konnych i cholera wie ilu rekrutow (nie chce mi sie nawet liczyc)

obrazek 1: to co ja widzialem pzred wyjsciem na wyspe:

[COLOR="rgb(0, 0, 0)"]

To co zastalem po powrocie do przygody:
    [/COLOR]

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    wspolczuje,ale nie przejmuj sie surke oddadza za wojo

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    nie spodziewalem sie to screenow nie zrobilem,ale przed chwila skonczylem mroczne bractwo na pelny exp i rowniez sie zdziwilem_przed ukonczeniem suma brakujacych pkt doswiadczenia do nastepnego poziomu wynosila 79k z drobnymi po ukonczeniu przygody w droopie mam exp wynaszacy prawie 52k,wiec do nastepnego poziomu powinno pozostac ok.27k punktow (79-52=27),lecz ku mojemu zdziwieniu widnieje,iz brakuje mi 34k doprawdy gra jest zaskakujaca...

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    ciag dalszy....

jak od razu zauwazyl moj kolega z klanu - jezeli w zgloszeniu do supportu wystepuje slowo BLOK to technik od razu wkleja formulke i umywa rece ...

Nawet nie chce im sie zagladnac czego dotyczy reklamacja, a tu ZONK - nie chodzi o bloki. Chodzi o to ze system nie pokazuje ze general zmienil ce, ze obozy znikaja i pojawiaja sie po pol godzinie, ze system pozwolil atakowac armia ktorej nie ma lub odwrotnie zlikwidowal armie ktora byla....
    Bloki nie maja nic do tego. Co ma wspolnego blok z tym ze wysylam generala z 250 jednostkami na oboz, widze jak walczy w tym obozie, wygrywa, wraca do obozu a potem znika....

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez i-l-i Zobacz posta
    Chodzi o to ze system nie pokazuje ze general zmienil ce, ze obozy znikaja i pojawiaja sie po pol godzinie, ze system pozwolil atakowac armia ktorej nie ma lub odwrotnie zlikwidowal armie ktora byla....
    Nie znam sie na flashu, ale z tego co zaobserwowalem wyglada na to, ze w jakis magiczny sposob czesc obliczen wykonuje sie po Twojej stronie i moze wplywac na wynik tego co dzieje sie po stronie serwera.

Kilkukrotnie podczas bloku zdarzylo mi sie, ze atakowany glowny oboz sie klinowal (po 1-2 minutach od poczatku walki nie pokazywal sie pasek zycia obozu), w tym czasie w obozie blokowanym walka sie konczyla z oczywistymi stratami dla mnie. Poradzilem sobie w ten sposob, ze w momencie rozpoczecia ataku na glowny oboz przechodze na wyspe glowna i znowu na wyspe przygody - wtedy wszystko w jakis magiczny sposob jest przeliczane na nowo (lub synchronizowane) i pokazywany jest faktyczny stan walki.

Co do straty wojska - jesli masz dowody na to, ze stan pokazywany roznil sie od faktycznego, to to jest rzecza ktora powinienes akcentowac w tickecie - a nie to, ze blokowales i blok sie nie udal.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    sledze

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Do ticketa zostaly zalczone obrazki jak wyzej - na nich wyraznie widac ze cala armia jest zdrowa i cala, a przywodcy pokonani - screen nr1
    Widac tez okno wiadomoosci gdzioe slowa nie ma o tym ze general zmienil cel. Na screenie 2 i 3 jest sytuacja po ponownym wejsciiu w przygode...
    ja rozumie ze 2 min moze sie nei synchronizowac, ale nie pol godziny...

Od kiedy otworzyli 2 nowe serwery zamiast odciazyc- obciazyly system/lacze i w godzinach 15-23 nie da sie grac
    Ostatnio edytowane przez i-l-i ; 11.09.2012 o 21:11

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    To jest niepojete - nie wiem czy ktos im kaze takie bzdury pisac czy sami z siebie je wymyslaja?
    chocby mnie to mialo bana kosztowac to zamieszcze odpowiedz supportu. Nie wiadomo czy smiac sie czy plakac:

Witaj i-l-i,

Uprzejmie informuję, iż niestety wszelkie moje wyjaśnienia na ten temat nie są przez Ciebie przyjmowane do wiadomości.

Jeszcze raz spróbuję wyjaśnić w czym tkwi sens moich wypowiedzi a mianowicie, z załączonych zrzutów i zapisów gry w systemie wyraźnie widać, że stosowałeś BLOK, do którego również sam nawiązujesz w poprzedniej wiadomości.

Jak najbardziej rozumiem, że to co widziałeś na przygodzie czyli dziwne zachowanie generała, mogło mieć miejsce, gdyż lag mógł spowodować, że graficznie wyglądało to zupełnie inaczej niż w rzeczywistości, w związku z czym straciłeś jednostki, natomiast nie ma to żadnego znaczenia, ponieważ był stosowany BLOK.

Pragnę powtórzyć jeszcze raz to o czym wspomniałem w wcześniejszej wiadomości, że gra jest zaprojektowana na przechodzeniu przygody podbijając obóz po obozie a nie na ich blokowaniu, w związku z czym jest to element wprowadzony do Gry przez Gracza, za który my nie ponosimy odpowiedzialności.

Oczywiście nie jest zakazane stosowanie BLOKÓW, lecz jest on wykonywany tylko i wyłącznie na Twoje ryzyko.
    Gdybyś nie próbował blokować obozów i atakował je po kolei, nie poniósł byś strat związanych z nieskutecznym blokiem - niezależnie od ewentualnych lagów.

Uprzejmie informuję, iż moje wyjaśnienia zostały wyczerpująco opisane i uważam temat za zamknięty, oczywiście jeżeli będziesz miał pytania dotyczące innych problemów w grze jak najbardziej udzielę na nie odpowiedzi.

Pozdrawiam,
    Peter
    Zespół The Settlers Online

---------------------------------------------------
    http://www.thesettlersonline.pl/pl/pomoc-i-wsparcie

konto XXX napisał:

Witam

a przepraszam co maja bloki do braku informacji ze general zmienil cel?

albo do przestawienia obozow?

albo do reinkarnacji obozow?

czy zobaczyl pan wogole screeny czy tylko slowo blok przeczytal?

Reklamnacja dotyczy braku informacji o zmianie celu przez generala, nastepnie przygoda pokazala mi ze zniszczylem oboz , pozwolila mi zajac miejsca gdzie byly te oboz, zatakowac nastepne obozy, ponownie nie bylo 2 x informacji ze generalowie zmieniaja cel (na sacreenie moze pan zobaczyc okno wiadomosci) - totalny balagan.

Moja reklamacja NIE DOTYCZY blokow tylko bledow w grze, nie proszxe o zwrot armii straconej na bloku tylko przez bledy nie pokazujace zmiany celu. Blad dotyczy rowniez calej przygody - jak mozliwe jest ze zniszczone obozy sie reinkarnowaly? - widzi Pan na screenie moja armie przed wyjsciemn na wyspe i po powrocie do przygody. Gdzie sie podzialy jednostki????

Poniewaz mam juz lvl 50 i EXP mi sie nie nalicza to do strat nalezy doliczyc jednostki ktore starcilem we wczesniejszych walkach (ok 400 rekr) bo nawet jak anuluje przygode to mam dokladnie NIC z niej

Pozdrawiam ili

Dnia 11-09-2012 o godz. 12:30 In-game Support napisał(a):
    Witaj i-l-i,

Dziękuję bardzo za skontaktowanie się ze supportem The Settlers online,

Uprzejmię informuje, iż BLOKI są wymysłem Graczy, którzy je stosują w grze.
    Ich wykonywanie jest tylko na ich własne ryzyko, nie są one strategią Blue Byte czy Ubisoft i wspomniane lagi nie mają nic wspólnego z tym, że podczas blokowania zostały straconego jednostki.

Pragnę powtórzyć raz jeszcze, że stosowany BLOK przez Gracza jest tylko i wyłącznie jego sprawą.dlatego też nie ponosimy odpowiedzialności za jego funkcjonowanie czyli nie działający blok, ani nie możemy pomóc w jakichkolwiek kwestiach z nim związanych.

Stosowanie bloków przez Graczy i jego rezultata są tylko i wyłącznie na ich własne ryzyko.

Mam nadzieję, że ta informacja była pomocna i jeszcze raz dziękuję za nawiązanie kontaktu.

Pozdrawiam,
    Peter
    Zespół The Settlers Online
    Ostatnio edytowane przez i-l-i ; 12.09.2012 o 19:05

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    ILI support bedzie teraz wszystko zwalac na ciebie, ze to twoja wina i twoich BLOKow. Oni umywaja rece od bledow w grze. Takich **** powinno sie zwalniac z supportu, ale oczywiscie firma uwaza, ze bedzie na tym zarabiac, bo moze jeszcze raz dokupisz klejnoty. Wiele lat sie spotykalem z takim zlodziejskim traktowaniem w wielu grach. Jesli sie postawimy i przestaniemy sponsorowac ta bande nieodpowiedzialnych zlodziei, to moze sie czegos naucza.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    I-l-i to jest na zasadzie dziadał dziad do obrazu...lub rzucał grochem o ścianę..wyjasniłeś w czym rzecz a mimo to support ma to gdzieś...bo pewnikiem nawet nie rozumieja o czym piszesz..nawet mimo screenów i wyjasnien które średnio rozgarnięta krowa na polu zrozumie....jednym słowem żenada....tez czekam na bana

Strona 1 z 5 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów