Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: [kalkulator] SettlersPlayer - kalkulator do gry w The Settlers Online

  1. #1
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    13.03.2012
    Posty
    6
    Serwer
    Kolonia

    [kalkulator] SettlersPlayer - kalkulator do gry w The Settlers Online

    Udostępniam Wam do kolejnych testów i korzystania projekt SettlersPlayer - tym razem niestety w troszkę innej wersji,

    Tym razem sam kalkulator do gry, z możliwością usypiania budynków, ukrywania części odpowiedzialnej za zarządzanie budynkami tak by widać było samą produkcję surowców, ikony pokazujące deficyt surowców.

    W planach kilka usprawnień, wersja bez instalacji, wystarczy wypakować i grać, bez logowania i podawania haseł, wszystkie dane trzymane w pliku w katalogu, możliwość eksportu ustawień budynków do pliku i importu w razie potrzeby.

    adres projektu : settlersplayer.pl

    Screeny :

    Okno programu w pełnej okazałości :


    Wersja po ukryciu zarządzania budynkami (służy do tego ikona gwiazdy) :
    http://settlersplayer.pl/screenshots/screen2.png

    Zarządzanie budynkami (kliknięcie PrawymPrzyciskiemMyszy otwiera menu) :
    http://settlersplayer.pl/screenshots/screen3.png
    http://settlersplayer.pl/screenshots/screen4.png

    Gorąco pozdrawiam i .. miłego korzystania.
    w razie pomysłów / wykrytych błędów piszcie

    a tu video :



    Apostezjon
    Ostatnio edytowane przez Apostezjon ; 21.05.2012 o 22:35

  2. #2
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    03.03.2012
    Posty
    2
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Not Found

    The requested URL /SettlersPlayer20.rar was not found on this server.

    Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

    Jakiś problem z download'em ...

  3. #3
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    13.03.2012
    Posty
    6
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Hardjumperz Zobacz posta
    Not Found

    The requested URL /SettlersPlayer20.rar was not found on this server.

    Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

    Jakiś problem z download'em ...
    Dzięki za informacje, problem rozwiązany, to ze względu na dużą liczbę ściągnięć akurat musiałeś może trafić w moment kiedy serwer nie mógł obsłużyć żądania. problem na przyszłość rozwiązany, w programie wprowadzone drobne usprawnienia i poprawki, ale bez wprowadzania nowej podwersji, przetestowany pod linuxem w środowisku wine - działa

    Dzięki za korzystanie z programu, już prawie 2000 ściągnięć

  4. #4
    Osadnik Awatar Unkown
    Dołączył
    07.05.2012
    Posty
    62
    Serwer
    Nowy Świat
    Programik konkret, bardziej przyjazny pod względem obsługi niż ten internetowy kalkulator ale brakuje tutaj jednej rzeczy, możliwości zaznaczania czy budynek działa na premii efektywności czy nie.

  5. #5
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    13.03.2012
    Posty
    6
    Serwer
    Kolonia
    dzięki wielkie za sugestię, dodam taka opcje w ciągu najbliższych dni, będzie dostępna pod prawym guzikiem myszy. jeszcze raz dzięki i pozdrawiam

  6. #6
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    25.05.2012
    Posty
    5
    Serwer
    Czarci Gaj
    czemu w programie jest uwzględniony sam czas pracy bez czasów na dojście do magazynu oraz powrót czy czas dojścia do złoża ?

  7. #7
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    13.03.2012
    Posty
    6
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Skuter-DJ Zobacz posta
    czemu w programie jest uwzględniony sam czas pracy bez czasów na dojście do magazynu oraz powrót czy czas dojścia do złoża ?
    Cześć, analizowałem ten temat i myslałem czy tak nie zrobić ale :

    1. wystarczy wybudować kolejny magazyn blizej niz poprzedni i czas dojścia zmieni się w połowie okolicznych budynków np z 30 sekund na 25 sekund, więc jest to nijaka zmiana, generalnie do szybkich budynków należą budynki podstawowe - reszta produkuje surowce na poziomie 12 minut , wiec zmiana tego czasu z 12 minut przy obliczeniach na 12 minut i 40 sekund daje kolejny jeden cykl produkcyjny powstały z tych zgubionych 40 sekund, dopiero po 18 cyklach, więc zakładając że w ciągu jednego cyklu 12 minut produkujesz np 3 sztuki surowca, to przy dodatkowym czasie 40 sekund, masz przekłamanie produkcyjne takie, ze w ciągu 6 godzin zamias wyprodukować 90 sztuk to produkujesz 93 sztuki, to znikoma roznica, w ciągu doby produkcyjnej przekłamanie kalkulatora wynosi 18 - zamiast 360 ktore podaje kalkulator produkujesz 378, jednoczesnie inne budynki wszystkie mają podobne czasy dojścia i powrotu z magazynu/zloza, wiec wydaje mi sie ze jest zbednym dawanie czasu dla kazdego budynku (pomysl ile to wklepywania) w momencie takich malych roznic, ja osobiscie korzystam z kalkulatora pogladowo, glownie zeby wiedziec ile produkuje czego dziennie (i roznica 15 jednostek jest dla mnie niezauwazalna) i przede wszystkim by sprawdzic czy nie mam deficytu lub nadprodukcji jakiegos surowca - a pod tym wzgledem kalkulator dziala perfekcyjnie. nikt nie napisal takiego rozwiazania jak proponujesz, choc jestem pewien ze kazdy tak jak jak myslal nad tym i po prostu jest to przerost formy nad trescia.

    co do zmian, na pewno bede wprowadzal boostowanie budynku, moze nawet z automatycznym pobieraniem czasu w systemie zeby ikonki same zmienialy swoj stan w momencie wyczerpania boosta - do wyboru beda 3 podstawowe boosty produkowane w magazynie prowiantu, wybierasz go a po 30 minutach, po 2 godzinach lub po 6 godzinach automatycznie boost znika, nie trzeba go bedzie wylaczac, nawet zamkniecie programu nie bedzie problemem w tym temacie.

    dzieki za sugestie, moze kiedys jak sie program troche rozwinie to wrocimy do tego tematu.

    pozdrawiam
    Apostezjon

  8. #8
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    05.05.2012
    Posty
    5
    Serwer
    Nowa Ziemia
    nikt nie napisal takiego rozwiazania jak proponujesz, choc jestem pewien ze kazdy tak jak jak myslal nad tym i po prostu jest to przerost formy nad trescia.
    Napisał. Przy produkcji masz rację, że nie ma to kolosalnego znaczenia, poza kopalnią węgla, natomiast nie jest to przerost formy, bo zależy do czego tego używasz. Ja kalkulatorów używam do handlu, a tam mi są potrzebne dokładne dane, żeby wycenić produkcyjną oraz rynkową wartość produktów, półproduktów oraz surowców. Akurat nie proszę o taką zmianę, tylko zwracam uwagę, że bywa to przydatne.
    Buffy zrób lepiej procentowo w odniesieniu do produkcji dziennej i pracuj na średnich danych dziennych, które później możesz przeliczyć na godzinne zużycie.

  9. #9
    Osadnik Awatar Unkown
    Dołączył
    07.05.2012
    Posty
    62
    Serwer
    Nowy Świat
    Co do czasu produkcji to wg mnie jest to zbędny element kalkulatora surowców, próbowałem raz to wklepywać w tym internetowym i szczerze to idzie zwariować jak ma się 100+ budynków produkcyjnych i chce się to wszystko ogarnąć co do sekundy. W kwestii buffów to tak jak pisałem, wg mnie to jedyny element, którego jeszcze brakuje w tym kalkulatorze, żeby był kompletny.

    Cytat Zamieszczone przez sabat85 Zobacz posta
    Ja kalkulatorów używam do handlu, a tam mi są potrzebne dokładne dane, żeby wycenić produkcyjną oraz rynkową wartość produktów, półproduktów oraz surowców. Akurat nie proszę o taką zmianę, tylko zwracam uwagę, że bywa to przydatne.
    Jakie ma znaczenie czas produkcji w przypadku kiedy na serwerach panuje wolna amerykanka w handlu. Co z tego, że poznasz wartość produktu, półproduktów itd, jeżeli i tak będziesz musiał zaniżać jego cenę i dostosować ją do cen panujących na serwerach, żeby sprzedać surowce, bo nikt po "rzeczywistej" wartości Ci ich nie kupi.
    Ostatnio edytowane przez Unkown ; 01.06.2012 o 21:04

  10. #10
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    05.05.2012
    Posty
    5
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ponieważ dzięki temu wiem, jakie ponoszę koszty alternatywne produkcji poszczególnych dóbr, dzięki czemu stawiam tylko te budynki w łańcuchach, które pozwolą osiągnąć mi największy zysk - resztę materiałów skupuję albo wymieniam na rynku. Na handlu - przynajmniej naszym - niektóre wymiany są stale niedoszacowane, a niektóre przeszacowane. Nie mówię tu o absurdalnych ofertach, tylko o tych charakteryzujących się dużą płynnością. Mój kalkulator pozwala mi od razu odkryć niedoszacowane oferty, aby skupić towar oraz przeszacowane, by sprzedać. Czasami bardziej opłaci się wyprodukować surowiec i od razu go sprzedać, nie bawiąc się w obróbkę, a czasami lepiej skupić coś, przetworzyć i albo sprzedać albo zachować na własny użytek, bez budowania bazy surowców. Dlatego też nie produkuję tych rzeczy, których nikt ode mnie nie kupi po rzeczywistej wartości, tylko te, które schodzą mi z ponad 150% marżą.
    Ostatnio edytowane przez sabat85 ; 01.06.2012 o 21:29

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów