Odpowiedz w tym wątku
Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Wątek: Settlers Online - Kalkulator gospodarka

  1. #31
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    20.02.2012
    Posty
    13
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jeszcze sprawdzę resztę ale widzę że także się mylą te kalkulatory. Powinienem mieć spadek o 20 jednostek na godzinę produkcji węgla bez jednej kopalni a w rzeczywistości ilość węgla wzrosła mi o 5 jednostek. Mogę się zgodzić że trzeba wziąć pod uwagę margines błędu w wysokości 5% na dany surowiec. Wtedy wszystko się zgadza, lecz w moim przypadku i pewnie większej połowy doświadczonych graczy chcemy aby wszystko było dopięte na ostatni guzik tym bardziej że dysponujemy ograniczoną ilością pozwoleń na budowę i tutaj śmiało mogę powiedzieć że kalkulatory nie zgadzają się z drzewami technologicznymi i na odwrót.

  2. #32
    Odkrywca Awatar spyderek
    Dołączył
    07.02.2012
    Posty
    877
    Serwer
    Nowa Ziemia
    a może po prostu masz przestoje w produkcji np. stalowych mieczy? Wystarczą nawet chwilowe przestoje w tym węglożernym budynku by godzinny bilans wzrósł z -20 do +5.

  3. #33
    Osadnik
    Dołączył
    14.03.2012
    Posty
    55
    Serwer
    Nowy Świat
    Inna metoda, dla ludzi korzystających z Chrome:
    oczywiście rejestrujemy się na stronie z pierwszego postu i logujemy najlepiej.
    Wchodzimy do gry, już gdy widzimy nasze budynki, itd., kierujemy się w prawy górny róg ekranu - przycisk z kluczem, rozwinie nam się menu.
    Z tego menu wybieramy Narzędzia>Konsola JavaScript
    U dołu strony rozwinie nam się dodatkowe menu, w które wklejamy poniższy skrypt (skopiowany ze strony z pierwszego postu, z tego, co mamy dodać do ulubionych).

    W tym co nam się pokazało - konsola JS, musi być kliknięte "elements" i poniżej "body", jeszcze trochę niżej mamy strzałeczkę w prawo: >, klikamy na nią i w to miejsce wklejamy skrypt, na koniec wciskamy Enter. Gra się przeładuje i DSO będzie już z możliwością eksportu danych.

    javascript:var newurl="http://dl.dropbox.com/u/1336584/DSOEco/dso_eco.swf";var o=document.getElementsByName("SWMMO")[0];o.setAttribute("flashVars","mainswf="+o.src+"&"+o .getAttribute("flashVars"));o.src=newurl;o.outerHT ML=o.outerHTML;void(1);

    W innych przeglądarkach na pewno też się da uruchomić konsolę JS (na pewno mozilla) ale na co dzień jej nie używam, więc nie wiem gdzie dokładnie to się znajduje.

  4. #34
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    20.02.2012
    Posty
    13
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Spyderek mieczy stalowych nie produkuję nawet
    Generalnie nie opierałbym się na tych wyliczeniach. Według mnie wystarczy zgodnie z łańcuchem produkcyjnym i będzie prawidłowo.

    Link do kalkulatora tak na marginesie nie działa.

  5. #35
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    01.03.2012
    Posty
    23
    Serwer
    Nowy Świat
    przestało działac czy mi sie wydaje?

  6. #36
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    02.03.2012
    Posty
    15
    Serwer
    Nowy Świat
    tak

  7. #37
    Początkujący Osadnik Awatar Manipulator
    Dołączył
    07.03.2012
    Posty
    8
    Serwer
    Kolonia
    spotkał się ktoś może z podobnie funkcjonującym kalkulatorem ?

  8. #38
    Osadnik Awatar Asipak
    Dołączył
    23.01.2012
    Posty
    35
    Serwer
    Nowa Ziemia
    The calculator ist back online (http://pl.settlersonlineeconomy.com/). Soon, I will change the provider so there might be another short downtime in some weeks.

  9. #39
    Osadnik Awatar Asipak
    Dołączył
    23.01.2012
    Posty
    35
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Hi, today, I implemented the buffs.

    They have the following format: ?? hours ?? factor
    So you can enter the number of hours per day, the building is bufffed and the factor (2x, 3x or whatever).

    Regards

  10. #40
    Początkujący Osadnik
    Dołączył
    21.02.2012
    Posty
    1
    Serwer
    Nowa Ziemia
    witam,
    ehh a u mnie niby wszystko ok ale jak stronka juz sie laduje z tym skryptem DSO economic (i to nie wazne jak wprowadzonym czy przez konsole java czy normalnie przez linka) w ok 60% ladowania zatrzymuje sie i tak zostaje, cache przegladarki wyczyszczony, przegladarka przeinstalowana (google chrome).
    Ma ktoś jakis pomysł w czym może być problem?

Odpowiedz w tym wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów